'Ses kayıtları' Financial Times'da!

FT, 'Erdoğan yolsuzluk soruşturmasında zafer ilan etti ama sızmaları önleyemedi' yorumu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Ses kayıtları' Financial Times'da!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, internet yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandığı Salı günü, darbe girişimi olarak nitelediği yolsuzluk soruşturmalarıyla mücadelede zafer ilan ettiğini ama "siyaset yönünde hassas sızmaları" önleyemediği yorumları yapılıyor.



Financial Times gazetesi, binlerce polis ile çok sayıda yargıç ve savcının başka görevlere atanması ile yolsuzluk soruşturmalarını "etkin biçimde raydan çıkarıldığını" savunan gazete, bunun yanısıra lira üzerindeki baskının önemli ölçüde hafiflediğini de söylüyor.



"PİYASA ŞİMDİLİK SİYASİ GÜRÜLTÜYÜ GÖRMEZLİKTEN GELİYOR AMA..."



Buna karşın bazı analislerin Erdoğan'ın, "Türkiye'nin kurumları üzerindeki kontrolü sıkılaştırılmış olsa da devam eden, siyasetten hassas sızmalara kırılgan olmayı sürdürdüğünü savunduklarını" da kaydeden gazete, RBS'nin yükselen piyasa stratejisti Abbas Ameli-Renani'nin "Şimdilik piyasa, siyasi gürültüyü tamamen görmezlikten geliyor ancak önümüzdeki haftalarda yolsuzluk ve tape ifşaatları artması ile hissiyatta kötü bir kaymayı bekliyoruz" sözlerini yansıtıyor.



İngiliz gazetesi, muhtemelen yolsuzluk iddialarının ortadan kalkmayacağı ve Mart yerel seçimleri sonucunu etkileyebileceği görüşlerine de dikkat çektiği haberinde sızmaların internette yayınlanmasını önlemeyi amaçlayan internet yasası ile HSYK düzenlemesinin ise "otoriterlik" suçlamalarına yol açtığına dikkat çekiyor.

Getirilen yasal düzenlemelere rağmen tapelerin ortaya çıkmaya devam ettiğini vurgulanan haberde Başbakan Erdoğan ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile ilgili ortaya çıkan son tapelerine ilişkin vurgu yapılıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin