Senaristi açıkladı! Ufak Tefek Cinayetler kopya mı?

Star'ın yeni dizisi Ufak Tefek Cinayetler'in senaristi Meriç Acemi, Sina Koloğlu'na konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Senaristi açıkladı! Ufak Tefek Cinayetler kopya mı?

İlk bölümüyle büyük beğeni toplayan Star TV'nin yeni dizisi Ufak Tefek Cinayetler'in senaristi Meriç Acemi, 'kopya' iddialarıyla ilgili Milliyet yazarı Sina Koloğlu'na açıklama yaptı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



'Ufak Tefek Cinayetler', kopya mı?



'Ufak Tefek Cinayetler’ dizisi, ‘Grow Up’a benziyor, yok aslında ‘Pretty Little Liars’ın kopyası, eh içinde ‘BigLittle Lies’ da var... Bu durumu merak ettimve dizinin senaristi Meriç Acemi’ye sordum.Acemi, “Bunu bekliyordum” dedi.



‘Bu bir trend!’



Meriç Acemi, “Diziyi önce ileri, sonra geriye sarmak. Son zamanların popüler dizi kurgu mantığı bu aslında. Flash forward. (İleriye sarmak) Dünyadaki trend bu. Kurgu matematiği, hikayeler benziyor” dedikten sonra, yukarıda adı geçen dizilere yenilerini ekliyor, “The Affair’ (2014 Amerikan Showtime kanalı dizisi) mesela böyle.” Acemi, dünyaya dizilerini satan bir ülkenin, böyle bir risk (kopya çekmek) almasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.



300 isim arasından seçildi



Dizideki karakterlerin liseli hallerini oynayan oyuncularla ilgili ortak görüş, benziyorlar ve iyi oynuyorlar şeklinde. Ablalarına benzeyen gençleri bulmak  için 300 isim seçmelere çağrılmış ve görüşme yapılmış. Sadece bu roller için harcanan çaba bu şekilde. Bizde dizi fason üretim olduğu için, böyle ayrıntılar “Vay be” dedirtiyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin