'Sen ne yaşadın da bu hale geldin?'

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Sen ne yaşadın da bu hale geldin?'

Kelebek yazarları Ömür GedikCengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



'Sen ne yaşadın da bu hale geldin?'



Mehmet Akif Alakurt’un “Türk kadını nedir? Çıkarlarını elde edene kadar mükemmel kadını oynayan ve her fikrini onaylayan. Zaman geçtiğinde aynı fikirde olduğunu iddia ettiği düşüncelerle alakası olmadığı için çirkin yüzünü gösteren kadına Türk kadını denir” sözleri kadınlardan büyük tepki aldı. Konsey oyuncunun bu sözlerini yorumluyor...



Onur Baştürk: Alakurt’un hatası 'Türk kadını' diye genelleme yapması. 'Karşıma çıkan kadınlar' ya da 'bazı Türk kadınları' deseydi bence sorun olmayacaktı. Çünkü herkesin karşılaştığı, ilişki yaşadığı kadın ve erkeklere dair bir görüşünün olması gayet normal.



Kadınlar da tanıştıkları Türk erkekleri hakkında genellemeler yapmıyor mu zaman zaman? Yapıyor. Alakurt’un söylediklerini de bu kadar ciddiye almaya gerek yok bence. Sadece insanlara sert gelmiş olabilir söylemi. Ama onun da bazen dikkat çekmek adına böyle çıkışlar yaptığını düşünüyorum...



Cengiz Semercioğlu: Mehmet Akif Alakurt’un söylediklerinin kayda değer bir yanı yok artık. Oyunculuğu bıraktı, Kaş’ta bir dağ evine yerleşti orada yaşıyor. Arada böyle saçmalamasa buna diyecek bir şeyimiz yok ama münzevi hayatı da beceremedi.



Sorsan medyadan uzak durmaya çalışıyor, sosyal medya da kullanma o zaman birader.



Ömür Gedik: İlk gördüğümde “sen ne yaşadın da bu hale geldin?” diye soracağım Mehmet’e.



Ona bunları söyleten kadın gerçekten ayıp etmiş. Ama Mehmet de genelleme yaparak bize ayıp etmiş. Önce taktik yapıp melek gibi davranan sonra şeytana dönüşen kadınların ve hatta erkeklerin de sayısı hiç az değil ama bu durumu “Türk kadını”na bağlamamak lazım.



Öyle Türk kadınları var ki insan bu söylediğine utanır. Bunun 8 Mart haftasında söylenmesi daha da fena olmuş tabii.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin