Selvi: 'MİT uyarısıyla Atatürk Havalimanı'nda ek tedbirler alındı 300 kişi kurtarıldı deniyor!'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 'Güvenlik zaafiyeti var mıydı?' sorusunu köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Selvi: 'MİT uyarısıyla Atatürk Havalimanı'nda ek tedbirler alındı 300 kişi kurtarıldı deniyor!'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Hürriyet gazetesinin bugünkü (30 Haziran 2016) nüshasında yayımlanan 'Abi hırsıza benziyo takip mi etsek'başlıklı yazısında  dün gazeteci Hande Fırat'ın CNN Türk'te dile getirdiği, Atatürk Havalimanı'nda saldırı ihtimalinin istihbarat birimleri tarafından 20 gün önceden bildirildiğine dair iddiaları doğruladı. Selvi,  "MİT haziran ayının başında, Atatürk Havalimanı’na yönelik DEAŞ saldırısı olabileceği yönünde, Emniyet’e ve Jandarma ve Ulaştırma Bakanlığı’na uyarıda bulunmuş" dedi. Selvi, Başbakan Yıldırım'ın 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili tepki çeken "Güvenlik zaafiyeti yoktur" sözlerine ilişkin olarak, "MİT istihbaratının da katkısıyla tedbirler güçlendirildiği için 'Daha büyük bir facia önlendi. Böylece 250-300 kişi kurtarıldı' değerlendirmesi yapılıyor" ifadelerini kullandı. 



Selvi, polislerin müdahale etmeden önceki anları anlatırken "Dış hatlar terminalinin giriş bölümünün önünde bir sivil polis, hareketlerinden şüpheleniyor... Olaydan tam 5 dakika önce. Polis memuru olan arkadaşına WhatsApp’tan, 'Yaz günü mont giymiş, hırsıza benziyor' diye mesaj atıyor" diye yazdı.



İşte Selvi'nin o yazısı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin