Selfie’nin mucidi Münir Özkul’dur

Geçen ay hayatını kaybeden Münir Özkul, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Hayat Meydanı” etkinliğinde anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Selfie’nin mucidi Münir Özkul’dur

Önceki gün Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hayat Meydanı” etkinliğinde, Yeşilçam’ın usta oyuncusu Münir Özkul anıldı. Etkinliğe usta oyuncunun ikinci eşi Suna Selen, son eşi Umman Özkul, kızı Güner Özkul, gazeteci yazar Tayfun Atay, Ayşe Erbulak, “Hababam Sınıfı” oyuncularından Tuncay Akça ve Ahmet Sezerel konuşmacı olarak katıldı.



Selfie’nin mucidi Münir Özkul’dur



Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, babası ile alakalı anılarını şu şekilde anlattı: “Yapamazsın kızım demezdi hiç. Kumaş buldu mu üzerime bir şey dikerdi, hiçbir şeyden hevesimi kırmadı. Babama yakın olmak için odama gitmezdim, yer yatağı yapıp yanında yatardım.”



Umman Özkul, usta sanatçının rol yapmadığını, hazırlandığı rolleri adeta yaşadığını dile getirdi. Usta sanatçının son dönemlerde katarakt sebebiyle artık hiç görmediğini ve konuşamadığını da belirten Umman Özkul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Münir, siyasetle daima ilgiliydi; fakat babasının bir vasiyeti varmış, -oğlum siyasetle asla ilgilenme- dediği için, içinden bir şeyler düşünüyordu; ama dışa vurmuyordu. -Bir şey yaparsam, halk görür onu- derdi hep. Halka kapıyı açsa içerisi dolardı, dışarda kuyruk oluştururdu sevenleri. Halkını çok seviyordu, yüreği çok iyiydi.”



Özkul’un eski eşi Suna Selen ise hayatlarının hep çalışarak geçtiğini ifade ettiği konuşmasında: “Biz sürekli çalıştık, hep tiyatroda, hep setteydik. Bizim hayatımız hep çalışarak geçti.” ifadelerini kullandı.



Organizasyon kapsamında Münir Özkul’un sanat yaşamının anlatıldığı bir belgesel ve daha önce yayınlanmamış bazı fotoğrafları da gösterildi. O fotoğraflardan en ilginci ise usta oyuncunun kendi kendisinin fotoğrafını çekerken görüldüğü kare oldu. Etkinliğin sunuculuğunu üstlenen Ali Kırca, o fotoğrafın gösterildiği sırada şu yorumu yaptı: “Selfie’yi ilk keşfeden de Münir Usta imiş.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin