Şehit subayın 'aşk hikayesi' beyaz perdede

"Sonsuza Kadar" filminin galası Çanakkale'de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şehit subayın 'aşk hikayesi' beyaz perdede

Akdeniz'deki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) tatbikatı dönüşü 4 Nisan 1953'te, Nara Burnu önlerinde İsveç bandıralı "Naboland" şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizciden İsmail Türe'nin aşk hikayesinin anlatıldığı film için düzenlenen gala, İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.



Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait bir denizaltı ile Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda aslına uygun olarak yeniden yapılan "TCG Nusret" gemisinin kullanıldığı 30 dakikalık kısa metraj filmin yapımcısı Kuzey Kumsal, gösterim öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, projelerini Allah'ın izniyle bitirdiklerini söyledi.



Gala dolayısıyla heyecanlı ve gururlu olduklarını dile getiren Kumsal, "İnsanların tepkilerini çok merak ediyoruz. Biz bunu inanarak yaptık. Zor oldu ama değdiğine inanıyorum. Allah bu saatten sonra yardımcımız olsun. Yeni projeler düşünüyoruz. İnsanların bu coşkusunu ve isteğini gördükten sonra ben ve ekibim bundan sonra durmayız" dedi.



Filmin başrol oyuncularından Sezen Düzakar, çok heyecanlı olduğunu belirterek, çekimlerin çok güzel geçtiğini ifade etti.



Filmin tamamını izlemediğini aktaran Düzakar, "Biz bu filmi denizaltı şehitlerinin anısına çektik. Bir de aşk hikayesi var filmimizin içinde. Ben o aşık kızı canlandırıyorum. Umarım izleyenler beğenir. Görüntülerimiz de çok güzel oldu. Parça parça izleme şansım oldu" diye konuştu.



Diğer başrol oyuncusu Harun Ümit Yılmaz ise Türkiye'nin ilk denizaltı filminde görev aldıklarına işaret ederek, "Bundan dolayı bizlerin sorumluluğu çok büyük oldu. Henüz hiçbir sahnesini görmedim ve gerçekten dizlerim titreyerek bekliyorum. 10 yıldır tiyatro yapan biri olarak gerçekten bu heyecan başka. Elini taşın altına koyan herkese sonsuz teşekkürler" ifadesini kullandı.



Galaya, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nihat Hasan Doğan, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin