Seda Sayan: Şeyma Subaşı kitabının toplatılması lazım

Ünlü sanatçı Seda Sayan, Magazin Noteri’ne konuk oldu ve gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Seda Sayan: Şeyma Subaşı kitabının toplatılması lazım

Şeyma Subaşı’na ait kitabın “Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım” başlıklı kısmında; hidroklorik asit ile hyaluronik asit karıştırılarak okuyucuya “hidrolik  asit ve nemlendiriciyi unutma” tavsiyesinde bulunulmuştu.



Önceki gün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri olan skandal hataya, en çarpıcı yorum Magazin Noteri’nde Seda Sayan’dan geldi.



“BU KİTABIN TOPLATILMASI LAZIM”



Magazin duayeni Ali Eyüboğlu ile başarılı televizyoncu İlkay Buharalı’nın birlikte hazırladıkları Türkiye’nin ilk YouTube canlı yayın magazin programı “Magazin Noteri”nin konuğu Seda Sayan oldu.



Skandal hatayı yorumlayan Seda Sayan; “Hidrolik asitte emin misiniz, kör olur millet. Ne diyecekti biliyor musunuz; hyalüronik asit. Bunun aslı budur. Bu kitabın toplatılması lazım. Bu çok önemli bir şey. Buradan ceza alır. Her türlü ceza alır. Sen şimdi ‘bunu kullanın’ diyorsun, kör oldu diyelim kullanan. Bu kitapta böyle bir şey yazıyorsa bitti bu iş. Yılların televizyoncusu olarak söylüyorum. Bu kitapta hidrolik asiti yüzünüze sürün yazıyor ve yandı millet; sakın. Ona hyalüronik asit denir. Bu kitabın toplanması lazım. Bu kitabı alıp uygulamaya kalkan olursa yayın evinin de başı belaya girer. Bu kitap toplanmalı. Bu iş yargıya gider, hapse bile girebilir. Biri yanar hapse atarlar. Çok tehlikeli bir durum bu. O madde tuvalet temizleyicisi! Demek ki denenmiş! diye küçük büyük okuyan herkes kullanmak isteyebilir.



Sakın kullanmayın. Sakın uygulamayın çoluktan çocuktan uzak tutun. Elinizi bile sürmeyin.”



Seda Sayan: Şeyma Subaşı kitabının toplatılması lazım



AKILLARA ZARAR ÖZLÜ SÖZLER



Usta gazeteci Ali Eyüboğlu ise yapılan hatayı yorumlarken; “Kitabın üç editörü var. Bu editörler satır arasında ‘Şeyma’yı nasıl rezil ederiz’  diye bir çalışma yapmışlar. Ben öyle okuyorum. Çünkü kitabı okuduğu zaman şişirilmiş, kesik kesik bir anlatım. Akıllara zarar özlü sözler var. Koca bir sayfa ayırıp ‘herkesi mutlu edemem çünkü pizza değilim’ yazmak, editöryal bir sabotaj. Biz yayına girmeden önce Doğan Kitap bu konuda halkla ilişkiler uzmanları ile toplantı yapıyordu. Bu durumu düzeltebilmek için anladığım kadarı ile.”



ŞEYMAYI ASİTLEYEN BİR KADIN



Ali Eyüboğlu herkes’in merak ettiği “kitabı kim yazdı” sorusunun yanıtını verdi. “Doğan Kitap ile konuştum. Kitabı toplatmıyorlar ama bir sonraki baskıda asiti düzeltme yapacaklar. Şeyma Subaşı röportajları 3 kişi ile yapmış ama kitabı finalde bir editör yazmış. O editör de üstelik kadın. Şeyma’yı asitleyen de bir kadın.”



HYALURONİK ASİT VE HİDROKLORİK ASİT NEDİR?



Hyaluronik asit cilt bakımı için kullanılırken, hidroklorik asit ise halk arasında “tuz ruhu” olarak bilinen ev temizliğinde kullanılan zehirli bir asit. Günümüzde PVC'den demir-çeliğe, organik madde üretiminden gıda sektörüne kadar hemen hemen tüm alanlarda hidroklorik asit kullanılmaktadır.



Seda Sayan: Şeyma Subaşı kitabının toplatılması lazım - Resim : 2



Hidroklorik asit, sağladığı kolaylıkların yanında, zehirli bir maddedir ve insan dokuları başta olmak üzere çoğu yüzeye büyük tahribat verir. Bu nedenle bu asit ile çalışılırken güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulmalıdır. Asit, toksik olmasının yanında, gözler ve deri için tahriş edicidir, deride yanıklara neden olmaktadır ve solunum sistemi için tahriş edici özellik taşımaktadır. Hidrojen klorür, normal koşullarda −27.32 °C'de erir, 110 °C'de kaynar. Hidroklorik asidi elde edebilmek için öncelikle hidrojen klorür gazının elde edilmesi gerekir.



 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin