Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandığında akreditasyon engeli! Hangi gazeteciler içeri alınmadı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan oy kullanırken bazı gazeteciler içeri alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandığında akreditasyon engeli! Hangi gazeteciler içeri alınmadı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin oy kullanacağı Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Okul bahçesine bariyerler konuldu.

Basın mensupları giriş kapısının karşısında oluşturulan alana alındı. Akreditasyon uygulamasını gerekçe gösteren güvenlik görevlileri, STV, Cihan Haber Ajansı, Bugün TV, Kanaltürk ve Sözcü gibi basın kuruluşlarının muhabirlerini içeri almadı. 



"CUMHURBAŞKANI BİZE KOMŞU OLDU"



"Sayın Cumhurbaşkanı bu mahallede oturmadan ben bu mahallenin sakiniydim" diyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal aynı okulda oy kullandı. Tanal, "Biz siyasette burdan villa almadık. 2000 yılında villa almıştık. Sayın Cumhurbaşkanı bize komşu geldi" diye konuştu.



CUMHURBAŞKANINA ÖZEL UYGULAMA İDDİASI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy kullanacağı sandıkta olağanüstü önlemler olduğunu söyleyen Tanal, " Almanya'da başbakanların oy kullandığı sandıkları da izlemiştim. Hiçbirinde böyle bir güvenlik tedbiri yoktu. Sayın Cumhurbaşkanının oy kullanacağı sandık biraz daha özel seçilmiş, bir dizayn söz konusu. Birinci sınıf vatandaşlık herkese aynı şekilde uygulanması gerekirken, burası biraz daha özenli bezenli düzenlenmiş durumda"diye konuştu. 



GAZETECİLERİ İÇERİ ALDIRDI



Akreditasyon uygulasına tekpi gösteren ve içeri alınmayan gazetecilere eşlik ederek içeri alınmalarını sağlayan Tanal, "Sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi yazmayan meslektaşlarınıza yapılmış haksızlık hepinize yapılmıştır, Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığına herkesin karşı çıkması lazım. Bunu kabul etmiyorum. Bunu kınıyorum" dedi.



HUZUR EVİNDEN GELDİLER



Bu arada aynı okulda Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı da oy kullandı. Ayrıca engelle vatandaşlar ve yakındaki bir huzur evinde kalanlar özel araçlarla oy kullanmak için okula getirildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin