Savaşçı dizisinin teğmeni Alican Albayrak kitabevi açtı

Kılıç Timi'nde Teğmen Murat’ı canlandıran Alican Albayrak, hayalini gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Savaşçı dizisinin teğmeni Alican Albayrak kitabevi açtı

Son dönemde ekrana gelen ve beğeniyle takip edilen dizilerin başında geliyor Savaşçı. “Bordo Bereliler”e mensup, Kılıç Timi'nde Teğmen Murat’ı canlandıran Alican Albayrak da performansıyla oyuncu kadrosunda en dikkat çeken isimlerden.



Savaşçı dizisinin teğmeni Alican Albayrak kitabevi açtı



Dizinin sezon finali yapmasıyla Albayrak, soluğu İstanbul’da yakın arkadaşıyla yaklaşık bir senedir sahibi olduğu Kadıköy’deki Indie Kitabevi’nde aldı. Sette olmadığı zamanlarda vaktinin büyük çoğunluğunu burada geçirdiğini söyleyen başarılı oyuncu, kitap seçimlerini ve ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığını şu sözlerle değerlendirdi: “Indie; popüler edebiyat çatısında kuruldu. Basılan kitaplar için seçici bir üst kurul değerlendirme yapıyor. Malum ‘Savaşçı’, aksiyon içerikli bir dizi tempomuzdan dolayı bu sıralar çok takip edemesem de yayınlanmadan önce ben de mutlaka okumaya çalışıyorum. Özellikle bu sektörün içine girdikten sonra daha da fark ettim ki genel itibariyle ülkemizdeki okuma alışkanlığı oranı çok düşük. İhtiyaç liste sıralamamızda bile bu kadar gerilerdeyken bu durum ancak ailelerin bilinçlendirilmesiyle artırılabilir.”



Okuma alışkanlığının modern hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu da vurgulayan Albayrak, sözlerine şöyle devam etti; “Her kitap ayrı bir dünyadır ve hepsinden öğrenecek ayrı şeyler var. Okuma alışkanlığı olmayan modern insanın bir yanı hep eksik kalır. Büyük şehirlerimizin sokaklarından, sokak hayvanlarının şehir sakinleriyle olan iletişimine kadar hayatın pratiğinde her noktada bu alışkanlığın ayak izleri görülebilir. Hem sağlıklı sosyal iletişim hem de estetik algımızın sağlıklı bir şekilde gelişmesi için bu alışkanlığı öncelikle gençlerimize kazandırmamız lazım.”



Savaşçı dizisinin teğmeni Alican Albayrak kitabevi açtı - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin