Savaş suçu fotoğraflarını sergilemeyi reddetti!

Avrupa Parlamentosu işkence fotoğraflarını "fazla rahatsız edici" bularak sergilemeyi reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Savaş suçu fotoğraflarını sergilemeyi reddetti!

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bir grup milletvekilinin fotoğrafları sergiletme girişimi içerik denetiminden sorumlu 5 kişilik komisyonca oy birliğiyle engellenirken, Yeşiller grubunun İngiliz üyesi Alyn Smyth karara itiraz edeceğini ve gerekirse fotoğrafları bir toplantı odasında sergileteceğini açıkladı.



Suriye ordusunda askeri polis olarak görev yapan "Sezar" kod adlı bir kişinin çektiği fotoğraflar geçen yıl ilk olarak Anadolu Ajansı, CNN ve Guardian tarafından yayınlanmış ve Esed rejiminin muhaliflerini gözaltında sistematik şekilde ağır işkenceler yaparak ve aç bırakarak öldürmesi dahil işlenen savaş suçlarının açık bir kanıtı olarak büyük yankı uyandırmıştı.



AA'ya konuşan İskoç parlamenter Smyth, "Bu fotoğraflara bakabilmek hakikaten çok çok zor. Suriye'de yaşananların gerçek bir kanıtı. Suriye'yle ilgilenen herkese gerçeklere gözümüzü kapatmamamız gerektiğini söylemeliyiz" ifadesini kullandı.



AP'de içerik denetiminden sorumlu komisyonun sergiyle ilgili kararında aşırı ihtiyatlı hareket ettiğini ve tartışmalardan kaçındığını belirten Smyth, "Parlamento aynı fotoğrafların daha önce sergileyen Birleşmiş Milletler'i örnek almalı" dedi.



Smyth, sergi yasağının kalkması için AP Başkanı Martin Schulz'la görüşeceğini ifade etti.



AP'de sergilerin içeriğini onaylayan komisyonun üyelerinden İngiliz Liberal Catherine Bearder ise "fazla rahatsız edici" fotoğrafların Parlamento'da, çocuklar dahil tüm ziyaretçilerin görebileceği ana koridorlarda sergilenmemesi kararı aldıklarını söyledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin