SAVAŞ AY´IN GÜLBEN ERGEN YORUMLARIYLA İLGİLİ KASETİNE DAVA

"A Takımı" adlı televizyon programında Gülben Ergen kasetiyle ilgili yaptığı konuşmadan dolayı, Savaş Ay ile ATV Haber Programı Sorumlu Müdürü Mehmet Akif Koşkun hakkında, 1.5 ile 9´ar yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
SAVAŞ AY´IN GÜLBEN ERGEN YORUMLARIYLA İLGİLİ KASETİNE DAVA

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ay'ın, konuşmasında, "Tekrar ediyorum, bu memleketin savcılarına, polislerine, jandarmalarına... Gülben Ergen'i siz sorguya çağırıyorsunuz. Kaseti çektiği ileri sürülen adam, nasıl oluyor da elini kolunu sallıyor, dolaşıyor? Adamı alın da bir sorgulayın lan. Yani burası dingonun ahırı mı, orman kanunları mı geçerli? Çağırın adamı, nasıl sızdı bir sorun yav... Sorun, neyin hesabının peşindesiniz? Türkiye'de başarılar hep cezalandırılacak mı?" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Bu nedenle, Savaş Ay ile ATV Haber Programı Sorumlu Müdürü Mehmet Akif Koşkun'un, "devletin askeri veya emniyet muhafaza kuvvetlerini veya adliyenin manevi şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif etmek" suçunu işledikleri belirtilen iddianamede, her manevi şahsiyet için ayrı ayrı uygulanmak suretiyle, Ay ve Koşkun'un, 1.5 ile 9'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin