'Şarlo'yu bilmeyen kuşak'

Milliyet yazarı, atv'nin yeni yarışması 3 Kuşak 1 Cevap'ı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Şarlo'yu bilmeyen kuşak'

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, İrfan Kangı'nın sunuculuğunu yaptığı 3 Kuşak 1 Cevap isimli atv'nin yeni yarışma programını kaleme aldı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



ŞARLO’YU BİLMEYEN KUŞAK



ATV’nin yeni Yarışması ‘3 Kuşak 1 Cevap’... Programda, iki ailenin üç kuşağı mücadele ediyor. Sorulardan biri, “Aşağıdakilerden hangisi Charlie Chaplin’in canlandırdığı ünlü karakterin adıdır?” Şıklardan biri de Şarlo tabii ki. Anne Belgin Hanım soruyu bildi. “Severim ve seyrederim” dedi. Sunucumuz İrfan Kangı, “Önemli olan Erdoğan abimizin (ailenin büyüğü) ve Öykü kızımızın (ailenin küçük kızı) bu soruya ne cevap verdiği” dedi. Aile büyüğü Erdoğan Bey soruyu bildi. Öykü, “İzlemedim, onun için bilmiyorum” yanıtını verdi. İrfan Bey, “Reklamlarda, haberlerde denk gelmiş olabilir misin? Siyah-beyazbir karakter, bıyıklı. Hiç denk geldin mi?”

diye sordu. Öykü, “Galiba” dedi. O sırada ekranda görüntüsü vardı.



Ev ahalisi, “Şarlo’yu genç kuşağın da izlemesi, bilmesi gerekir” yorumunu yaptı. Diğer aileye gelen soru, “Laurel ve Hardy’le ilgiliydi. Ev ahalisinin dip notu, “Tamam, onları

tanımaları zor. Ama Şarlo başka bir simge. İş aslında ailelerde bitiyor” şeklinde oldu.



Aynen Burhan pazarlama



Bu yarışmayı neredeyse baştan sona izledik. Ev ahalisi, “Strese sokmadan, inatlaşmadan, parayı hırs yapmayan bir yarışma” yorumunu yaptı. Kangı, sektirmeden konuşuyor. Modern Burhan pazarlama. Artık olmayan şehir hatları vapurlarının vazgeçilmezi, pazarlamacıların şahı diyeyim. Bizim kuşak bilir. Yarışmanın gidişatında kesin hakimiyeti var.



Sorunun kendisi, podyumda manken, şarkıda türkücü, folklorde dansçılar olarak stüdyoda. Gündelik yaşamdan kuşak farklılıkları üzerine saptamalar da mevcut.

Sorular, ilk bölüm itibarıyla ailece çekirdek eşliğinde izlenebilir kıvamda intiba

uyandırdı. “İzleyecek ne var?” diye dolaştığınızda mutlaka uğrayıp, bir müddet

kalabileceğiniz bir yarışma.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin