Şarkılar, Serhan Şeşen ve ‘Yaşama Saygı’ için söylendi

Burhan Şeşen’in 10 yıl önce hayatını kaybeden müzisyen oğlu Serhan Şeşen, doğum gününde şarkılarla anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şarkılar, Serhan Şeşen ve ‘Yaşama Saygı’ için söylendi

Grup Gündoğarken’in usta ismi Burhan Şeşen’in 10 yıl önce hayatını kaybeden müzisyen oğlu Serhan Şeşen adına kurulan ‘Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği’ tarafından her yıl ‘Yaşama Saygı Günü’ olarak kutlanan doğum günü 27 Şubat, bu yıl ‘O’nsuz On Yıl’ etkinliği ile kutlandı.



Şarkılar, Serhan Şeşen ve ‘Yaşama Saygı’ için söylendi



Kozzy Gazanfer Özcan Gönül Ülkü Sahnesi’nde gerçekleşen etkinlikte İlhan Şeşen, Grup Gündoğarken ve Dilhan Şeşen’in yanı sıra Belkıs Akkale, Bora Öztoprak, Cahit Berkay, Ezgi Aktan, Gülcan Altan, Gürol Ağırbaş, Hüseyin Turan, Hüsnü Arkan, Metin Özülkü, Onur Akın, Tolga Sağ ve Niyazi Koyuncu sevilen şarkılarını seslendirdi. Gecenin sunuculuğunu Damla Özen ve Burak Demir yaparken Nebil Özgentürk’ün Serhan Şeşen belgeseli de yayınlandı.



Şarkılar, Serhan Şeşen ve ‘Yaşama Saygı’ için söylendi - Resim : 2



Öğrencilere burs veriliyor



Yaşama saygının, bütün dünyayı, bütün canlıları ilgilendirdiğini belirten Burhan Şeşen, “Yaşama Saygı Günü denildiğinde akla sadece insan gelmemeli. Bunun içinde insanların yanı sıra hayvan ve doğa da var. Son yıllarda artan şiddete, cinsel istismara ve çevre kirliliğine karşı dikkat çekmek istiyoruz. Serhan çok hümanist bir çocuktu. Onun adını var etmek için 27 Şubat'ı 'Yaşama Saygı Günü' olarak kutluyoruz. Bu yıl daha geniş kitlelere duyurmak istedik. Serhan'ın gidişi hiç olmazsa böyle bir olaya vesile olur. Buradan elde edilen gelirle öğrencilere burs vermeyi ve yardım işlerini sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.



Sevgiyi ıskalamaktan korkardı



Besteci ve müzisyen Cahit Berkay ise “Ben Serhan'ı 5-6 yaşlarında tanıdım. Sevimli, afacan, gözleri sevgiyle bakan bir çocuktu. Serhan sevgisini paylaşmaktan değil ona karşı oluşan bir sevgiyi ıskalamaktan korkan, acayip sevgi dolu bir çocuktu. Serhan benim de çocuğumdu” ifadelerini kullandı.



Ünlüler ne dedi:



İlhan Şeşen: Çoğu zaman Serhan sahneye çıktığında tüm ekip ‘Abi ne olur Serhan çalmasın, çıkmasın sahneye, hızına yetişemiyoruz’ derdi. Serhan sahneyi saran bir adamdı.



Dilhan Şeşen: Ben Dilhan, ağabeyimin kardeşiyim.



Metin Özülkü: Dün gibi aklımda her şey, bütün anlar. Dünyanın en güzel doğum günü.



Gürol Ağırbaş: Serhan benim kardeşim gibiydi. Genç yaşına rağmen bazen ona bir şeyler sorma ihtiyacı hissediyordunuz.



Tolga Sağ: Doğumla ölüm arasındaki mesafe çok kısa aslında. Önemli olan kendinden sonraki zamana bir şeyler bırakabilmek. Serhan bunu başarabilmiş güzel insanlardan biri. Adıyla hala çok güzel şeylere imza atıyor. Bizi buradan izlediğine eminim.



Onur Akın: Bir insan ne zaman ölür? Onu unutan en son insan ölünce. Şu an salon tıklım tıklım dolu. Birçok sanatçı dostu, ailesi burada. Adı çok güzel şeylere imza atıyor. Gençlerin eğitimine verdiği destekle umut oluyor. Bizi duyuyor ve izliyor mutlaka.



Hüseyin Turan: Doğum gününde bu kadar kişinin burada toplanması bile gurur verici. Bazen benim evime yakın bir mekan var, Serhan orayı çok severmiş biz de arada gidip yad ediyoruz onu.



Belkıs Akkale: Serhan o kadar güzel gülen bir çocuk ki… Güneş gibi. İnsanın içini açıyor. Yaşama saygı da sosyal bir görev haline geldi. Bu geceden sonra daha çok ses getireceğini düşünüyorum. Başka bir dünyaya göçen yakınlarımız için ağlayarak yok olmak yerine bu yolu seçmek çok daha değerli. Buradan gelen gelir birçok çocuğa ilaç olacak.       


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin