Şarkıcıya boykot! Festivalden çıkarıldı

Filistin sorunu ile ilgili görüşünü açıkça belirtmediği gerekçesiyle eleştirilen şarkıcı, protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Şarkıcıya boykot! Festivalden çıkarıldı

Amerikalı yahudi reggae şarkıcısı Matisyahu, Filistin sorunu ile ilgili görüşlerini açıkça belirtmediği gerekçesiyle İspanya'nın doğusundaki Valencia bölgesinde düzenlenen festivalden çıkartıldı.



Festival organizatörlerince, Benicassim beldesinde düzenlenen "Rototom" adlı müzik festivaline çağırılan ve 22 Ağustos'ta sahne alacağı belirtilen Matisyahu'nun, "Filistin halkının kendi devletinin olması hakkı ve Filistin'e uygulanan şiddetle" ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındığı gerekçesiyle festivalden çıkarıldığı bildirildi.



Bu gelişme üzerine İspanyol resmi makamlarından yapılan yazılı açıklamada, Rototom Festivali'nin aldığı kararın "doğru bulunmadığı" duyuruldu. "İsrail'e karşı yapılan tüm boykot kampanyalarına ve her türlü yahudi düşmanlığına karşı çıkıldığı" vurgulanan açıklamada, festivalin aldığı kararın "vicdanları yaralayıcı ve ayrımcılık yapılmamasının temellerine aykırı" olduğu savunuldu.



İsrail'in Madrid Büyükelçiliği, Valencia özerk yönetim hükümeti ve İspanya'daki yahudi cemaatleri de Rototom festivalinin şarkıcı Matisyahu'yu boykot etmesini kınayan açıklamalar yaptı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin