Şarkıcı İlham'ın ilk teklisi Toza Sor yayınlandı!

İlham'ın ilk single "Toza Sor", Garaj Müzik etiketiyle yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Şarkıcı İlham'ın ilk teklisi Toza Sor yayınlandı!

Youtube, Apple Music ve Spotify yanısıra tüm dijital platformlarda aynı anda dinleyiciye sunulan Toza Sor büyük beğeni topladı.



Uzun yıllardır sahne ve beste çalışmaları ile söz yazarlığına devam eden İlham'ın ilk single'ı Toza Sor Garaj Müzik etiketiyle yayınlandı. Söz ve müziği İlham'a ait olan Toza Sor'un aranjörlüğünü ve klip yönetmenliğini ise Atiberk yaptı. Toza Sor, Netd Youtube kanalı ile Apple Music, Spotify, Fizy ve diğer tüm dijital platformlarında aynı anda yayına girdi.



'TOZA SOR İLK HİKAYE'



İlham, Toza Sor'un esin kaynağının İtalyan asıllı ABD'li yazar John Fante'nin aynı adlı romanı olduğunu belirterek "Toza Sor, içinden çıkılmaz hallerin ve kaybetmenin anlatısı niteliğinde bir şarkı. Uzun zaman yazdığım şarkıların ve sözlerin olgunlaşmasını bekledim. Toza Sor bu bekleyişin ilk hikayesi oldu. Yani Toza Sor çok sayıda çalışmamdan biri. Yakında başka şarkılarım da dinleyiciyle buluşacak" dedi.



Toza Sor'un klibi için dış çekimler Kerpe Kayalıkları’nda yapıldı. Çekimlerde kullanılan çizim ve resimleri yapan ressam Büşra Kıraç aynı zamanda klipte de rol aldı. Styling’i ise Ömer Dede üstlendi.



İLHAM KİMDİR?



İlham Karabulut, 24 Aralık 1981'de İstanbul'da dünyaya geldi. Müziğe lise yıllarında gitar çalıp şarkı söyleyerek başladı. Üniversite yıllarında farklı mekanlarda sahne aldı. Aynı yıllarda şarkı sözleri yazmaya başlayan İlham ilk beste çalışmalarını yaptı. Sonraki yıllarda farklı tarzlardaki sanatçılara gitarist ve vokalist olarak eşlik eden İlham, İstanbul ve başka şehirlerde sahne almaya devam etti.



Bülent Ortaçgil'den ders aldı



Solo ve akustik performanslara ağırlık vermeye başladığında hikaye anlatıcılığı ve şarkı yazımı üzerine okumalar ve çalışmalar yaptı. 2014 yılında Bülent Ortaçgil’in Şarkı Yazımı derslerine katıldı.



Ozanlık geleneğinin içinde, Anadolu hikaye ve ezgileriyle büyüdüğü yıllarda Victor Jara’dan Leonard Cohen’e, Fikret Kızılok’tan Eric Clapton’a kadar farklı tınıları keşfetti. Bu ona aynı duygulara dokunan farklı bakış açıları kazandırdı.



 


Etiketler ilham single
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin