Sarı basın kartlarıyla ilgili önemli değişiklik! Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü tarihe mi karışıyor?

Son KHK ile gazetecileri ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sarı basın kartlarıyla ilgili önemli değişiklik! Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü tarihe mi karışıyor?

Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlaması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında 702 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı.



Son KHK ile T.C. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü kaldırıldı, bütün yetkileri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na devredildi.



Sarı basın kartı almak isteyen gazeteciler Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunuyordu. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün kaldırılıp yetkilerinin Cumhurbaşkanlığı'na geçmesinden sonra sarı basın kartı için başvurular Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na yapılacak.



Konuyla ilgili Resmi Gazete'de yer alan bölüm şöyle:



“Kapatılan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne ait her türlü taşınır, taşıt, araç gereç ve malzeme, her türlü borç ve alacaklar, hak ve yükümlülükler bu Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdiği tarihte hiçbir işleme gerek kalmaksızın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredilmiş sayılır. Kapatılan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde olan tüm taşınmazlar tapuda resen Hazine adına tescil edilir.



Ayrıca Müdürlüğün taraf olduğu hukuki uyuşmazlıklara Cumhurbaşkanlığı kendiliğinden taraf sıfatını kazanır. Bu maddenin yürürlük tarihinden önce başlanmış iş ve işlemler ödeneklerin kullanımı ile tasfiyeye ilişkin işlemler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yürütülecek.



Ayrıca müdürlükte istihdam edilen personel hakkında geçici 1'inci maddede düzenlenen personel geçişine ilişkin hükümler uygulanacak. Müdürlüğün kapatılma ve devir işlemleri nedeniyle ortaya çıkan tereddütleri gidermek için bütçe, muhasebe, demirbaş ve diğer mali konularda Hazine ve Maliye Bakanlığı, personelin devrine ilişkin iş ve işlemlerde ise Cumhurbaşkanlığı yetkili olacak.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin