Sansür kararının ardından Digiturk'te binlerce abone kaybı!

Digiturk, geçen yılın son çeyreğinde 80 bin abone kaybetti...

Google Haberlere Abone ol
Sansür kararının ardından Digiturk'te binlerce abone kaybı!

Çukurova Holding’in Patronu Mehmet Emin Karamehmet’in kurduğu Türkiye’nin ilk dijital platformu Digiturk, 2.5 yıldır Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetiliyor. Karamehmet’in bankalara olan borçlarını ödemediğini gerekçe göstererek yönetime el koyan TMSF yönetimi izlediği yayın politikasıyla Digiturk’e geçen yılın son çeyreğinde 80 bin abone kaybettirdi.



Digiturk, geçen yıl Ekim ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘Paralel Devlet Yapılanması’ soruşturmasını gerekçe göstererek muhalif yayınlarıyla hükümeti rahatsız eden 7 tv kanalını dijital platformdan çıkardığını açıklamıştı.



Digiturk, o tarihte Türkiye’nin en çok izlenen 2.haber kanalı olan Bugün Tv ile 5. sıradaki Samanyolu Haber’in yanı sıra reyting sıralamasında üst sıralarda yer alan Kanaltürk ve Samanyolu TV ile en çok izlenen çocuk kanalı olan Yumurcak TV’ye de erişimi engelleyince büyük tepki toplamıştı. Sosyal medyada açılan #SansürcüDigiturk hastagi binlerce kullanıcının katılımıyla günler boyunca twitter’ın en önemli gündem maddesi olmuştu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Etiketler Digiturk sansür tmsf
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin