Şanlıurfa'da gazetecilere saldırı!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapmakta olan gazeteciler, bir grubun saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da gazetecilere saldırı!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı kaza için Siverek Devlet Hastanesi’ne giden gazeteciler, sevki yapılan kazazedeyi görüntülemek isterken, hastane önünde bulunan kazazedelerin yakını olan bir grup tarafından saldırıya uğradı. 



Kaza, Siverek Karakoyun köyünün 15. kilometresinde meydana geldi. M.İ.’nin kullandığı 63 EZ 142 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen M.Ö.’nün kullandığı 63 ES 349 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucunda araçlarda bulunan R.Ö., T.Ö., C.Ö., E.Ö., D.Ö. ve N.Ö. yaralandı. 63 ES 349 plakalı otomobil sürücüsü M.Ö. kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada ağır yaralanan M.İ. ise Siverek Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 



Hastanede ilk tedavisi yapılan M.İ.’nin Şanlıurfa’ya sevk edildiği sırada ağabeyi C.İ. ve yakınları tarafından İHA muhabiri Bahattin Yolaçan, Siverek Haber muhabiri Abdullah Hakan Lale, İlke Haber Ajansı’ndan Deniz Uğurlu, Kanal Urfa muhabiri Lütfü Yalgı, TRT muhabiri Ahmet Cemil Çiftel saldırıya uğradı. Saldırı sonucu Yolaçan’ın ve Yalgı’nın kamerası, Lale’nin ise fotoğraf makinesi kırıldı. Gazeteciler, hastanede bulunan polis ve bazı sağduyulu vatandaşların araya girmesiyle araçlarına bindirilerek, hastaneden uzaklaştırıldı.Saldırı sonrası jandarma komutanlığına kırık makineleri ve kameraları ile gelen gazeteciler, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunup ifade vererek, kendilerine saldıranlardan şikayetçi oldu.



Gazetecilere saldıran şahıslar hakkında soruşturma başlatılırken, Siverek’te bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşları ise, yayınladıkları mesajlarla saldırıyı kınadı. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin