Sanatçıların darbe girişimine tepkileri devam ediyor!

Sanatçılar yayınladıkları bildirilerle darbe girişimine tepki gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçıların darbe girişimine tepkileri devam ediyor!

15 Temmuz Cuma akşamı TSK'daki bir grup asker tarafından meyadana gelen ve çıkan çatışmalarda 208 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimine sanatçılardan da tepkiler gelmeye devam ediyor.



BİROY (Sinema Oyuncuları Meslek Birliği), BSB (Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) 

FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği), SE-YAP (Sinema Yapımcıları Meslek Birliği), SENARİSTBİR (Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği), SESAM (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği), SİNEBİR (Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği), TESİYAP (Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği) gibi Sinema Meslek Birlikleri yayınladıkları bildiride darbenin ve ger türlü antidemokratik hareket ile şiddetin karşısında olduklarını bildirdi.



Sinema Meslek Birlikleri'nin açıklaması şöyle:



Darbelerin ne gerekçeyle olursa olsun özgürlüklerin kısıtlanması veya yok edilmesi demek olduğunu biliyoruz. Darbenin ve her türlü antidemokratik hareket ve şiddetin karşısındayız. 



Demokrasinin, insan haklarının, özgür basının, özgür sanatın ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Bu değerlerimizin toplumun tüm kesimlerinin de farkında olmasını diliyoruz. Sinema Meslek Birlikleri olarak darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.



Aralarında Ahmet Hakan, Ahmet Ümit, Ali İhsan Varol, Ali Atay, Alican Yücesoy, Burak Aksak, Caner Cindoruk, Mert Fırat, Nebil Özgentürk gibi isimlerin bulunduğu bir grup da bir çağrı metni hazırlayarak "İdeolojik ayrım yapmaksızın toplumun her kesimiyle tek yürek olup direndiğimiz bu antidemokratik girişimden sonra ülkemizde demokrasi adına yeni ve temiz bir sayfa açılmasını talep ediyoruz" denildi.



Sanatçıların darbe girişimine tepkileri devam ediyor!



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Aralarında Ali Sunal, Aras Bulut İynemli, Arzum Onan, Asluhan Gürbüz, Balçiçek İlter, Ahmet Hakan, Beren Saat, Bergüzar Korel, Berrak Tüzünataç, Binnur Kaya, Birkan Sokullu, Burçin Terzioğlu, İlker Kaleli, Engin Akyürek, Engin Öztürk, Erkan Can, Etyen Mahçupyan, Halit Ergenç, Hazal Kaya, Hazar Ergüçlü, İbrahim Tatlıses, Hülya Koçyiğit, Kerem Bürsin, Murat Yıldırım, Özgü Namal, Özgür Çevik, Serenay Sarıkaya, Tarkan, Tolga Sarıtaş, Yurdaer Okur, Yıldıray Oğur gibi oyuncu, şarkıcı ve gazetecilerden oluşan kalabalık bir grup da darbeyehayir.wordpress.com adresi üzerinden yayınladıkları bildiride darbeye karşı birlik mesajı verdi,



Dört darbe yaşamış Türkiye, 15-16 Temmuz gecesi yeni bir darbe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Darbecilere direnen cesur halkımıza ateş açıldı. En az 200 insanımızı kaybettik. Darbeciler, hepimizin temsilcilerinin olduğu Meclisimizi on bir kez vurdular.



Biz, bu bildiride imzası olanlar, aramızdaki tüm görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak bu korkunç darbeye karşı demokrasimizin yanındayız. Darbeye direnirken hayatlarını kaybeden kahraman insanları saygıyla anıyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin