Sanatçı Miro’nun sergisi sahte çıkmıştı... Şimdi gerçeği geliyor

Joan Miro’nun ‘gerçek’ eserleri bu kez İstanbul'da görülebilecek...

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı Miro’nun sergisi sahte çıkmıştı... Şimdi gerçeği geliyor

İstanbul’da gerçekleştirilecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational’da Joan Miró’nun ‘gerçek’ eserleri görülebilecek, Geçen yılki Miró sergisinde 56 eserin sahte olduğu ortaya çıkmıştı



Bu yıl 26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational, dünyaca ünlü sanatçı Joan Miró’yu İstanbul’a getiriyor. İşleriyle Galerie Lelong’un standında yer alacak sanatçının büyük bir heykeli de fuarın ‘By The Waterside’ bölümünde gösterilecek. İkincisi gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational’da işlerini görebilme şansını bulacağımız sanatçılardan biri de, dünyaca ünlü Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miró.



Paris’in önde gelen galerilerinden biri sayılan Galerie Lelong’un standında bronz heykelleri ve kâğıt üzerine çalışmaları sergilenecek sanatçının iki metrelik ‘Statue’ adlı heykeli de, Haliç Kongre Merkezi’nin terasına, fuarın ‘By The Waterside’ bölümüne yerleştirilecek. Heykellerin 1970’lerde, kâğıt üzerine eserlerin ise 1949 – 1951 ve 1970’lerde üretildiğini söyleyen Galerie Lelong Direktörü Patrice Cotensin, Miró’nun 1980’li yıllardan beri temsilcilerinden biri olduklarını, bugün de ailesiyle bire bir çalıştıklarını belirtti.



Sanatçının ailesi tarafından haklarını korumak ve yürütmek için kurulan Successió Miró ile birlikte bütün eserlerinin kataloğunun yayıncısı olduklarını da altını çizen Cotensin, Miró’nun işleriyle İstanbul’a gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 2013’ün aralık ayında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğinde açılan Joan Miró Sergisi, Miró Vakfı’nın üniversite rektörü Prof. Yalçın Karayağız’a sergilenen pek çok eserin sahte olduğuna dair yaptığı açıklama sonucu kapanmıştı. Tophane-i Amire’de gerçekleştirilen sergi sonrasında üniversite yetkilileri sergiyi düzenleyen Kült Reklamcılık şirketine maddi manevi tazminat davası açmıştı.



20. YY’ın en sıra dışısı





1893’te İspanya, Barselona’da dünyaya gelen Joan Miró, yirminci yüzyıl modern sanatının en sıra dışı ve ilham verici isimlerinden biri sayılıyor. Ressam olarak başladığı sanat hayatında seramik, heykel ve gravür sanatlarının da en yetkin ürünlerini ortaya koyan sanatçı, sürrealist akımın en büyük isimlerinden biri olarak anılıyor.



Düşsel ve çocuksu üslup ve ton barındıran çalışmalarında kadınlar, çocuklar, kuşlar, yıldızlar ve güneşi sıkça kullanan Joan Miró’nun çalışmaları şiirin resmedilmiş hali sayılmakta. ArtInternational sanat fuarı 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin