Sanat dünyasında bir kayıp daha

Tanınmış şair ve yazar hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Sanat dünyasında bir kayıp daha

Yazar ve şair Mustafa Kayabek hayatını kaybetti.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş toprağa verilirken, Ada’daki tüm televizyonların kendi sesinden ortak yayınladığı 'İki Bayrak' şiirinin yazarı ünlü şair Mustafa Kayabek hayatını kaybetti. 



Şairin ölüm haberini Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Facebook hesabından duyurdu. Akay, o şiiri Rauf Dentaş’ın sesinden yayınlayarak, "Merhum Rauf Denktaş'ın yorumladığı, Türkiye ve yavruvatan bağını anlatan şiirin yazarı ünlü şair Mustafa Kayabek'i kaybettik. Bir derginin gecesinde o şiiri bestelemek istediğimi şairimize iletmiştim ama kısmet olmadı. Cenazesi Zincirlikuyu Camii'nden, 11 Ağustos öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından kaldırılacaktır! Mekanı cennet olsun" dedi.



Sanat dünyasında bir kayıp daha



Mustafa Kayabek kimdir?



Ötüken Dergisi eski yazı işleri müdürü olan şair ve yazar Mustafa Kayabek, Cumhuriyet döneminde Türkçülüğü savunan sanatçılar arasında öne çıkan bir isim olan ve 1964'ten vefatına kadar Ötüken dergisini yayımlayan Hüseyin Nihal Atsız'ın dava arkadaşı olarak anılmaktadır. Atsız'ın Ötüken'de yayımlanan ve Kürtçülük tehlikesine dikkat çeken bir yazısı sebebiyle, Atsız'la birlikte 15'er ay hapse mahkûm edilmiş ve cezasını Eğin Cezaevi'nde çekmiştir. Atsız'a vefat ettiğinde ise yazdığı, 'Atsız'a Ağıt' ismindeki şiiri ile geniş kitleler tarafından sevilmiştir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin