Şampiyonlar Ligi yayıncısı değişti! Şifre kalkıyor mu?

UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nin resmi yayıncısı değişti.

Google Haberlere Abone ol
Şampiyonlar Ligi yayıncısı değişti! Şifre kalkıyor mu?

Türk futbolseverleri çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Avrupa'nın en önemli iki kupası UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nin resmi yayın kuruluşu değişti.



Bilindiği üzere üçer yıllık sürelerle UEFA tarafından ihalesi yapılan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin son yayıncıları Tivibu ve TRT idi. TRT ile Tivibu, 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonları için iki dev organizasyonun Türkiye yayın haklarını satın almıştı.



UEFA kuralları gereği temsilcimiz Beşiktaş'ın bu sezon gruplarda çıktığı 6 maç, iki kurum arasında üçer maç şeklinde dağıtılmıştı. Son olarak Beşiktaş'ın dün geceki Bayern Münih maçı da iki kurum tarafından naklen yayınlandı.



Devler Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş'ın salı günü oynadığı maçlar şifresiz olarak TRT1'den naklen yayınlanıyordu. Kartal'ın Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü oynadığı karşılaşmalar ise Tivibu'nun kanalları tarafından yayınlanıyordu.



Yine Medipol Başakşehir ile Konyaspor'un Türkiye'yi temsil ettiği Avrupa Ligi karşılaşmaları da dönüşümlü olarak iki kurum tarafından ekrana getiriliyordu.



Bu sezon son kez Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını ekrana getiren Tivibu, önümüzdeki sezondan itibaren ise mücadeleleri yayınlayamayacak. Zira, 2018-2019, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının yayın hakkı, bir başka kurum tarafından satın aldı.



UEFA'nın medya ve pazarlama departmanın bir süredir devam ettiği süreçte, Türkiye yayın hakları beIN Sports tarafından satın alındı.



beIN Sports maçları şifresiz olarak mı ekranlara getirecek?



Peki, beIN Sports 'Şampiyonlar Ligi' ve 'Avrupa Ligi' maçlarını şifresiz olarak mı ekranlara getirecek? Bu sorunun yanıtı henüz netleşmiş değil. Çünkü UEFA henüz resmi yayıncıları duyurmadı, bu nedenle beIN Sports da henüz dekoder sahiplerine müjdeyi vermiyor.



Ancak şifresiz maç yayını ihtimali de masada. Bilindiği üzere beIN Sports yakın bir süre önce beIN Sports Haber kanalı kurmuş ve bazı EuroLeague maçlarını bu kanaldan yayınlamaya başlamıştı.



beIN Sports, Türkiye Süper Lig maçlarının yanı sıra, İngiltere Premier Ligi, İspanya La Liga, Fransa Ligue 1, Brezilya SerieA ve TFF 1. Lig'in de resmi yayıncısı.



UEFA'nın çok kısa bir süre sonra resmi duyuruyu yapacağı ardından da beIN Sports'un futbolseverleri bilgilendireceği öğrenildi. (Fanatik Özel Haber)



Şampiyonlar Ligi yayıncısı değişti! Şifre kalkıyor mu?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin