'Şampiyon'a dev prodüksiyon!

Merakla beklenen Şampiyon filmi, 7 Aralık'ta vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol
'Şampiyon'a dev prodüksiyon!

Senaryosu 3 yıllık titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan ‘Şampiyon’ filmi 7 ay süren ön hazırlık sürecinden geçti. Efsane yarış atı Bold Pilot’ı beş ayrı at canlandırırken bu atlardan birisi de Bold Pilot’un oğlu Ganesh’ti.



Filmde Ünlü jokey Halis Karataş’ı canlandıran Ekin Koç 3 ay boyunca hızlandırılmış jokey eğitimi aldı. Doktor, diyetisyen ve fitness hocası kontrolünde 10 kilo veren ünlü oyuncu Ekin Koç, yarış günleri Halis Karataş’la beraber vakit geçirerek rolüne hazırlandı.



At yarışı sahneleri için jokeyler ve eğitmenlerden oluşan 20 kişilik atçılık departmanı kuruldu. Bu sahneler için 30 adet yarış atı satın alındı. Bu atlar Bold Pilot’un koştuğu gerçek yarışları birebir canlandırmak için 4 aydan uzun süre çalıştırıldı.



'Şampiyon'a dev prodüksiyon!



“Şampiyon” filmi İstanbul, Adapazarı, Bursa ve Konya olmak üzere 4 farklı şehirde 50 günde çekildi. Bold Pilot ve Halis Karataş’ın efsaneleştiği 1995-1996 yıllarını perdeye yansıtabilmek için döneme uygun otomobiller, mekanlar ve binlerce parça kostüm kullanıldı.



Veliefendi Hipodromu tribün sahneleri, binlerce yardımcı oyuncunun katılımına ek olarak 3D karakterler ile takviye yapıldı. Bunun için hipodrom 3D olarak tekrar modellendi. Filmde Bold Pilot’ı canlandıran atlar, bilgisayar ortamında 2D/3D desteği ile birbirlerine benzetildi.



Şimdiden yılın filmi olarak gösterilen ‘Şampiyon’, efsane yarış atı Bold Pilot’ın büyük başarısını ve jokeyi Halis Karataş ile eşi Begüm Atman arasındaki büyük aşkı anlatıyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin