Samanyolu binasına polis baskını!

Mali şube polisi, sabah 09:30 sıralarında Üsküdar'daki Samanyolu binasına geldi. Ekipler Samanyolu binasında arama yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu binasına polis baskını!

Milliyet'te yer alan habere göre, Sabah 09:30 sıralarında Üsküdar'daki Samanyolu binasına giden mali şube ekiplerinin incelemesi devam ediyor.



KAYNAK HOLDİNG'DE 14 ŞİRKETE DAHA KAYYIM ATANDI 



Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı  doğrultusunda, Kaynak Holding ile organik bağlı bulunduğu tespit edilen 14 yeni şirkete daha kayyIm atandı. Soruşturma kapsamında, holdingle organik bağı olduğu  tespit edilen şirket sayısı 72'ye ulaştı.



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak  Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.



Soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca oluşturulan yetkili kurul ile holdinge  atanan kayyumların incelemeleri sonucunda, Kaynak Holding'le organik bağı olduğu  ve "FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" belirlenen 14 yeni şirket daha tespit  edildi.



Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince, tespit edilen 14 şirkete kayyum  atanmasına karar verildi. Karara göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği  belirlenen 58 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumlar iş adamı İmran  Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin  Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek  uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 14 şirkette de görev  yapacak.



Karara göre, gıda ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren İstanbul'da  12, Bursa'nın Osmangazi ilçesi ve Kırıkkale'de birer şirkete atanan kayyumlar,  eski yöneticilere görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından  görevlerine başladı.

 



Öte yandan hakimlik, kayyumlara şirket başına asgari ücret oranında  maaş ödenmesini kararlaştırdı.



Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum  ataması yapılan şirket sayısı 72'ye yükseldi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin