Saki Çimen’den 'Ay Kokusu'

Saki Çimen’in maxi single çalışması DMC etiketiyle yayınlandı...

Google Haberlere Abone ol
Saki Çimen’den 'Ay Kokusu'

DMC etiketiyle dijital ortamlarda satışa sunulan dört şarkılık maxi single "Ay Kokusu" bu yaza damgasını vurmaya hazırlanıyor.



Albümde birbirinden değerli müzisyenlerle çalışan Saki Çimen "Ay Kokusu" için, özel ve kıymetli ilişkilerin bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıktığı için çok değerli bir çalışma oldu, diyor.



Albüme ismini de veren "Ay Kokusu"nun söz ve müziği Saki Çimen'e, "Hüzün"ün sözleri Çamur grubunun solisti Murat Ak'a müziği ise Uğur Ateş'e ait. Hüzün aynı zamanda Kanal D'de yayınlanan "Babam ve Ailesi" dizisinin de tema müziği... "Masal" ise bir önceki single çalışmasının çıkış parçası olmakla birlikte, yıllardır Arıza Show programını sürdüren Rıza Esendemir'in remiks yorumuyla bu albümde yerini aldı.



Saki Çimen kimdir?



Saki Çimen, 1983 yılında İstanbul' da doğdu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü kazandı. Konservatuar eğitimi sürerken beste çalışmalarına başladı ve MARSİAS adlı müzik grubunu kurdu. Devlet Tiyatroları gençlik günleri kapsamında Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Müjdat Gezen Sanat Merkezi gibi birçok sahnede ve festivallerde konserler verdi.



2002 yılından beri ünlü müzisyen Vedat SAKMAN 'ın asistanlığını ve piyanistliğini yapan Çimen; Yanlış Zaman Yolcuları (2007), Umut (2009), Teslimiyet (2010), Kaledeki Yalnızlık (2011), Sabit Kanca (2013), Aşk Ağlatır (2013), Sabit Kanca 2 (2014), Eksik(2014), Mavi Gece (2015), Yola Geldik (2016) gibi çok sayıda filmin müziklerini yaptı. 2012 yılında çekilen "Ateşin Düştüğü Yer" filmiyle Malatya ve Erzurum Film Festivallerinden "En İyi Film Müziği" ödüllerini kazanan Çimen, Derviş Zaim'in 2008 yapımı "Nokta" filmiyle de Fransa Montpellier Film Festivali , Antalya Altın Portakal Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivallerinden yine ’En İyi Film Müziği’’ ödüllerinin sahibi olmuştur.



Hanımın Çiftliği, Kötü Yol, Dila Hanım, Mihrap Yerinde, Babam ve Ailesi gibi dizilerin müzik çalışmalarını yapan sanatçı, Büyük Adam Küçük Aşk (Handan İpekçi)), Son Cellat (Şahin GÖK), Manda Yuvası (İlyas İLBEY) filmlerine de katkıda bulunmuştur. Saki Çimen, bir çok kısa filme müzik yapmış ve hala kısa film projelerine bedelsiz olarak müzik yaparak destek vermektedir.



Sanat çalışmalarını ara vermeden sürdürün müzisyen, 2010 yılında Çimen’s yapım etiketi ile enstrümantal albümü ''RAST-GELE'' yi müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. Sanatçı ayrıca 2014 yılında DMC etiketi ile ''Masal'' adında 3 şarkılık bir maxi single çıkarmıştır.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin