'Şahan' tartışması bitmiyor!

Esin Övet, Cengiz Semercioğlu'nun Şahan Gökbakar'la ilgili yazısına cevap verdi

Google Haberlere Abone ol
'Şahan' tartışması bitmiyor!

Habertürk gazetesi magazin yazarı Esin Övet, bugünkü köşesinde; magazin basını için 'pislik çukuru' ifadesini kullandıktan sonra polemiğe girdiği Şahan Gökbakar'la ilgili kendisine önerilerde bulunan Cengiz Semercioğlu'na cevap verdi.



Semercioğlu'nun 'Eleştiriye hakkı var ama hakarete yok' sözlerine katıldığını belirten Esin Övet, tüm magazin basının ortak bir tepki vermesini istediğini.



Esin Övet'in yazısı şöyle:



CENGİZ Semercioğlu, dün köşesinde, “Ne yapalım Esin, önerin nedir? Şahan Gökbakar’ı köşede sıkıştırıp dövelim mi, hiçbir haberini görmeyelim mi?” diye sorup, “Nasıl bir dayanışma olmasını istiyorsun?” diye düşüncelerini sıralamış.



Sevgili Cengiz düşüncelerinin hepsine sonsuz katılıyorum. Bizim de istediğimiz, eleştiriyorsak eleştirelim, ama hakaret edilmesin.



1- Magazin basınının kimseyi köşede dövmüşlüğü yok. Bilakis dayak ve hakaret yemişliği var. Onun dışında yasaklama da söz konusu değil, olamaz da. Şimdiye kadar magazin basını hakkında laf söyleyenin, başbakana mektup yazıp şikâyet edenin, şemsiyesiyle dövenin, el hareketi yapanın, patrona “Kovun o kişiyi” diye şikâyet edenin haberlerini yapmaya devam ettiği gibi Şahan Gökbakarhaberlerini yapmaya da devam edecek.



2- Benim söylemek istediğim, bizden yola çıkarak tüm sektörü kapsayan,“Magazin denen pislik çukuru” gibi bir cümle kuruluyorsa, sektörün küçük de olsa tepkisini ortaya koymasıdır. Bu cümleye itiraz etmesidir. “Verdiğim kadarıyla yetineceksiniz” cümlesini sindirmemesidir. Başka sanatçıların bu tarz olayı örnek almaması için, en azından Magazin Gazetecileri Derneği’nin bildirisini bütün gazeteler görmeliydi. Ama hiç kimsenin üstüne almamasınadır verdiğim tepki.



Yazının devamını okumak için tıklayınız



Cengiz Semercioğlu'nun yazısını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin