Sağlık Bakanı'ndan Yusuf Yerkel açıklaması! 'Hekim raporlarını incelemek gibi bir şeyimiz yok'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yusuf Yerkel'in aldığı 7 günlük iş raporu alması ile ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı'ndan Yusuf Yerkel açıklaması! 'Hekim raporlarını incelemek gibi bir şeyimiz yok'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da yere düşen bir vatandaşa tekme atarken görüntülenmesi ve 7 günlük iş göremez raporu alması ile ilgili "Bir hekimin raporunu soruşturmak bizim çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece hekim raporlarını hele hele 3 gün veya 5 günlük hekim raporlarını bizim incelemek gibi bir şeyimiz yok" dedi.



Bir gazetecinin, "Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'e raporu veren doktor ile ilgili bir soruşturma veya rapor üzerinde bir şüphe var mı?” sorusuna Müezzinoğlu, şu cevabı verdi:



“Bir hekimin raporunu soruşturmak bizim çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece hekim raporlarını hele hele 3 veya 5 günlük hekim raporlarını bizim incelemek gibi bir şeyimiz yok. Ama benim de basından duyduğum kadarıyla Türk Tabipler Birliği bu anlamda bir çalışma başlatmış. Bir vatandaşın hangi koşulda olursa olsun hekime muayene olma ve hekimden tedavisini ve tedavisinin bir gereği olarak da rapor alma hakkı vardır. Hekiminde bu konuda yemini çerçevesinde görevini yapma sorumluluğu vardır."



AMBULANS GEÇ GİTTİ İDDİASI



Müezzinoğlu, "Soma'da yaşanan facianın ardından ambulansların ilk etapta olay yerine geç gittiği ile ilgili iddialar hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:



"Ne yazık ki spekülatif haberlerle kamuoyunu tahrik eden bir anlayışı ülkemizde son dönemde yaşıyoruz. Acil hizmetlerinde bu ister kara ambulansı olsun isterse helikopter ambulansımız ister ambulans uçağımız olsun bugündünya ile yarışabilecek standardı yakalamış bir ülkeyiz. Bunu Soma'da olduğum Çarşamba ve Perşembe günlerinde de söyledi. Keşke madenden 301 şehidimiz yerine 301 hastamızı çıkarsaydık. Keşke o hastalarımızı ambulans uçaklarımızla helikopterlerimizle ambulanslarımızla hastanelerimizde yoğun bakımlarımızda dünya standartlarında tedavilerinin peşinde koşabilseydik. Ama ne yazık ki ambulanslarımıza cenazelerimizi taşımanın ötesinde çok fazla bir yük düşmedi. Acil hizmetleri konusunda herhangi bir gecikmiş olmanın en ufak bir sıkıntısını ne sağ kurtulan hastalarımız ne yaralılarımız yaşadı nede bu anlamda bir sorunumuz olmadı. Bunu ambulans helikopterlerimizde dahil. İlk 2 saat içinde ambulans helikopterlerimiz ordaydı. Haberin geç gitmesi yönünde bir bilgi var onu da müfettişler inceler bu anlamda iletişimde bir sorun varsa tabii ki bize çağrı 15:13'de 112 acile çağrı geliyor ve biz ondan sonra 18-19 dakika sonra ambulanslarımız orda oluyor. (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin