SADRİ ALIŞIK SİNEMA VE TİYATRO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Sadri Alışık anısına sanatçının eşi Çolpan İlhan ve oğlu Kerem Alışık tarafından düzenlenen Sadri Alışık Sinema ve Tiyatdo ödülleri sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
SADRİ ALIŞIK SİNEMA VE TİYATRO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül
gecesinin sunuculuğunu Berna Laçin ve Kerim Alışık Yaparken geceye ödül alan alamayan pek çok ünlü isim katıldı.


En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne “Üç Maymun” filmindeki rolüyle aday gösterilen Hatice Aslan, bu ödülü genç meslektaşı Melis Birkan’a kaptırdı.


Geceden Notlar


Törene Sadri Alışık'ın gelini Sibel Turnagöl ve torunu Sadri Alışık katılmadı.


Gece'de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne üç maymun filmindeki rolü ile aday olarak gösterilen Hatice Aslan hayal kırıklığına uğradı. Issız Adam filmindeki başarısı ile ödülü alan Melis Birkan'a ödülü kaptıran Hatice Aslan tören sonunda kimse ile konuşmadı.


Gecede ev sahipliği yapan Çolpan İlhan, eşi Sadri Alışık'ın yakın dostu Ayhan Işık'ın karısı Gülşen Işık ile hasret giderdi.


Geceye sevglisi Bergüzar Korel ile katılan Halit Ergenç, Devrim Arabaları filmindeki rolü ile oyuncu arkadaşlarıyla birlikte aldığı ödülü sevgilsi Bergüzar Korel ile kutladı.


Gecenin sunucusu Berna Laçin aynı zamanda bir modacı olan Çolpan İlhan'ın hazırladığı kıyafetler ile töreni sundu.


Törende tiyatro dalında onur ödülü alacak olan Yıldız Kenter törene rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.


Geceye katılan Kenan İmirzalıoğlu bıyıkları ile dikkat çekti.Yeni projelere hazırlandığını dile getiren İmirzalıoğlu " Yeni pojeler var.Gazetede çıkan haberlerde Drakula projesinden benim haberme yok.Bende gazeteden öğrendim.Yandım Ali 2 konuşuluyor ama net birşey yok."dedi.


Askerlik hakkında ise " Orada 81 vilayetten insan var.Birbirinden çok farklı renklilikler var bunun kıymetini bilmek gerekir.Memleketin gençliği adına çok umutluyum.Görüştüğümasker arkadaşlarım var.Askerlik yaptık kriz ortamında birde iş bulursak ondan sonra insallah evleniriz


Ödüller


Onur ödülleri: tiyatro dalında Yıldız Kenter, sinema dalında ise Türkan Şoray ve Vedat Türkali aldı.


Tiyatro dalındaki Ödüller


Yılın en başarılı yapımının yönetmeni:İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen “Maskeliler” oyunuyla Taner Barlas.


Yılın en başarılı kadın oyuncusu: Semaver Kumpanya'da sahnelenen “Cesaret Ana ve Çocukları” oyunundaki rolüyle Tilbe Saran.


Yılın en başarılı erkek oyuncusu: İBB Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen “Maskeliler” oyunundaki rolüyle Mehmet Gürhan ve Levent Üzümcü.


Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu: İBB Şehir Tiyatroları'nca
sahnelenen “Kırmızı Pazartesi” oyunundaki rolüyle Mahperi Mertoğlu.


Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu: Tiyatro Stüdyosu'nda sahnelenen “Nehrin Solgun Yüzü” adlı oyundaki rolüyle Kevork Türker.


Müzikal ya da komedi dalında yılın en başarılı erkek oyuncusu: Tiyatro Pera'da sahnelenen “Rahat Yaşamaya Övgü” oyunundaki rolüyle Levent Öktem.


Yılın en başarılı kadın oyuncusu: Asya Prodüksiyon Tiyatro'da sahnelenen “Basit Bir Ev Kazası” oyununda rol alan Günay Karacaoğlu.


Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu:Tiyatro Pera'da sahnelenen “Rahat Yaşamaya Övgü” adlı oyundaki rolüyle Erdinç Anaz.


Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu: Başak Meşe.


Efes Pilsen Gençlik Özel Ödülü: “Albay Kuş” oyunuyla Tiyatro Adam oyuncularına verildi.


Sinema dalındaki Ödüller


En iyi erkek oyuncu ödülü: “Devrim Arabaları” filmindeki rolüyle Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal ve Selçuk Yöntem paylaştı.


En iyi kadın oyuncu: “Issız Adam” filmindeki performansıyla Melis Birkan.


En iyi yardımcı kadın oyuncu: “Vicdan” filmindeki rolüyle Tülin Özen.


En iyi yardımcı erkek oyuncu: “Üç Maymun” filmindeki rolüyle Ercan Kesal'a
sunuldu.
 
 
www.hurriyet.com.tr 
 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin