Sabah yazarı sordu: Klibi, Tık’ı, şarkısı her şeyi kopya mı?

Aleyna Tilki'nin son şarkısı ve klibi hakkında iddiaların arkası kesilmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Sabah yazarı sordu: Klibi, Tık’ı, şarkısı her şeyi kopya mı?

Cevapsız Çınlama şarkısının ardından Sen Olsan Bari ile Youtube'da izleneme rekorları kıran Aleyna Tilki'nin klibi ve şarkısı hakkında iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Sabah yazarı Mevlüt Tezel de yeni bir iddiayı gündeme getirdi.



Mevlüt TEZEL / SABAH



Klibi, Tık’ı, şarkısı her şeyi kopya mı?



Aleyna Tilki'nin 'Sen Olsan Bari' şarkısına çektiği klibin, dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Britney Spears'ın 1999'da 'Crazy', 2013'te ise 'Work B.tch' şarkılarına çekilen iki klibin neredeyse kopyası gibi durduğuna dair haberler çıkmıştı. Şimdi de şarkının Ed Sheeran'ın 'Shape of You' parçasına çok benzediği iddia ediliyor.



İddianın sahibi müzik konusunda ilgi çekici tespitleri olan, youTube'ta videoları çok izlenen Onur Güler. Güler, her iki şarkıyı da en ince ayrıntısına kadar karşılaştırmış. Şarkının düzenlemeleri birbirine çok benziyor, sözsüz dinlendiğinde melodiler de aynı. Vaktiniz olursa Güler'in yaptığı analizi izleyin derim.



İşte link'i: https://www.youtube. com/watch?v=WL4N7aBvSzs



DMC etiketiyle yayınlanan şarkının söz ve müziği Ersay Üner'e, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu'na ait. Öte yandan bu aralar 'Shape of You'ya benzeyen birçok şarkı var piyasada. Hatta 'Shape of You'nun orijinalinde de TCL no Scrubs'ın sample'ının telif hakkı ödenerek kullandığı söyleniyor. Üner ve Çolakoğlu da aynı sample'ı kullanmak için telif ödediler mi acaba? Ödedilerse bu açıklanmalı. Telif deseler bile benzerlikler sadece sample'la sınırlı değil. Nakarat kısımlarında melodiler de aynı. Nakaratların giriş ve bitişleri, şarkının finali bile birbirine çok benziyor.



Vallahi ben Aleyna Tilki'yi yazmaktan usandım. Klipleri çalıntı, youTube tıklanmaları şaibeli, şarkılar kopya vs. Ve bu kız için 'geleceğin starı' deniyor. Türkiye'de şarkısının, klibinin çalıntı olduğunun iddia edilmesi bile daha çok popüler olmak anlamına geliyor. Bugüne kadar yaşı, alkollü mekanlarda şarkı söylemesi, girdiği polemikler vs. bütün tartışmalar, polemikler hep Aleyna'ya yaradı. 'Sen Olsan Bari' şarkısının çalıntı olduğu iddiası da yine Aleyna'ya yarayacak gibi görünüyor. Ne yazık ki, Türkiye'deki müzik piyasasında yeteneğinizle bir yerlere gelmek çok zor. Önce genç ve güzel olacaksınız, sonra çok konuşulacak tartışmalar yaratacaksınız! İyi şarkı, klip yapmak mı? O kolay, yabancılar yapıyor nasıl olsa; kopyala gitsin!



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin