SABAH VE ATV ÇALIŞANLARI BİNA İÇİNDE SİGARA İÇERSE CEZASI MAAŞLARINDAN KESİLİYOR

Çalık Holding bünyesindeki Turkuvaz Medya çalışanlarına sert uyarı. Atv, Sabah, Fotomaç, Takvim ve dergilerde çalışanlara disiplin komitesi şu uyarıyı yaptı...

Google Haberlere Abone ol
SABAH VE ATV ÇALIŞANLARI BİNA İÇİNDE SİGARA İÇERSE CEZASI MAAŞLARINDAN KESİLİYOR

Turkuvaz Medya Grubu, Sabah, atv, Takvim ve Fotomaç ile dergilerde çalışanlara son uyarıyı şu şekilde yaptı;


Bilindiği gibi, 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine ilişkin Kanun gereğince tüm özel işyerlerine ait binaların kapalı alanlarında tütün ve tütün mamüllerinin tüketilmesi 19.05.2008 tarihinden geçerli olmak üzere yasaklanmıştı.



Konu ile ilgili yasaya aykırı davranışlar sadece bireysel ihlaller olmayıp, aynı zamanda kurumumuzu da yasal yükümlülük altına sokmaktadır.



Ancak bu konuda bugüne kadar yapılmış olan duyurulara ve sözlü uyarılara karşın, işyerimizin kapalı alanlarında maalesef halen belirli çalışanlarca sigara içilmesine devam edilmesi nedeniyle, 10.11.2009 tarihinde Disiplin Komitesi toplanmıştır.



Komite tarafından, çalışanların sağlığının korunması ve ilgili kanun hükümlerinin işyerinde uygulanmasını sağlamak üzere, Çalışma Esasları Yönetmeliği doğrultusunda aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1. Yapılmış olan sözlü uyarılar sonrasında, sigara içmeye veya kendisine tahsis edilmiş çalışma alanlarında sigara içilmesine izin vermeye devam ettiği tespit edilmiş olan çalışanlarımız, son kez yöneticileri aracılığı ile uyarılacaklardır.
2. Bu tarihten itibaren yasaya aykırı davrandığı tespit edilen personel, doğrudan disiplin komitesine sevk edilecek ve Yönetmelik hükümlerine göre gerekli disiplin cezaları verilecektir. Ayrıca yasal mevzuatla belirlenmiş olan ceza, maaşından kesilmesi yoluyla ilgilisinden tahsil edilecektir.
Personelimize işyerimizin kapalı alanlarında sigara içilmemesi hususundaki 4207 sayılı Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine İlişkin Kanun ve Çalışma Esasları Yönetmeliğimiz hükümlerine aykırı davranmamaları hususunu tekrar hatırlatır, gereğini rica ederiz.



Disiplin Komitesi

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin