SABAH DERGİ GRUBU HAREKETLİ GÜNLER YAŞIYOR

Sabah Dergi Grubu 1 Numara Hearst Yayıncılık, bugünlerde oldukça hareketli. Genel Müdürlük görevini dokuz aydır sürdüren Dinç Bilgin´in yeğeni Gülriz Devrim´in işten çıkartılması, yerine Mehmet Demirel´in getirilmesi önemli bir değişimdi. Ayrıca Dergi Grubu´nda İmtiyaz sahibi olarak gözüken Önay Bilgin´in yerinde de artık Turgay Ciner´in adı yazıyor.

Google Haberlere Abone ol
SABAH DERGİ GRUBU HAREKETLİ GÜNLER YAŞIYOR

Bu arada Amerikalı Hearst Grubu'yla ortaklığı kaldıran ve hisseleri devralan Turgay Ciner dergi Grubu'nun da tek patronu oldu.

Artık 1 Numara Hearst Yayıncılık diye bir şirket yok. Yerine Merkez Dergi Grubu hazırlanıyor. Yeni oluşum, 15 gün içinde Sefaköy'deki atv stüdyolarının olduğu büyük binaya taşınacak.

Yani Dergi Grubu fiziki olarak da gazete ve televizyondan ayrılacak ve kendi binasında kendi muhasebesi, kendi ulaştırmasıyla ayrı bir şirket kimliğinde faaliyetini sürdürecek.

Önemli yetkilerle göreve getirilen Mehmet Demirel'in ise büyük bir operasyona hazırlandığı söyleniyor. Zarar eden ama her şeye rağmen çıkan bazı aylık dergilerin kapatılması, yeni dergilerin hazırlanması gündemdeki projelerden bazıları.

Uzun zamandır kendi haline bırakılan ve hiç bir
yatırım yapılmayan Dergi Grubu 2004 yılında Mehmet Demirel'in yönetiminde büyük hamleye hazırlanıyor. Eleman alımının başlayacağı ve maaşların düzeltileceği ise iddalardan bazıları.

Bu hafta içinde genel yayın yönetmenleriyle personel ve maaş zammı konularda toplantılar yapması beklenen Mehmet Demirel, ilk toplantısında, zamların yılbaşından önce belirleneceği müjdesini şimdiden verdi.

Anlaşılan o ki, eski 1 Numara Hearst, yeni Merkez Dergi Grubu'nu önümüzdeki günlerde büyük değişimler bekliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin