SABAH-ATV GREVCİLERİ YÜRÜYÜŞLERİNE DEVAM EDİYOR

Sabah-atv grevi yasal olarak durduruldu ancak greve çıkan gazeteciler ve destek veren meslektaşları bugün saat 19.00'da yine Taksim Meydanı'nda toplanıyor.

Google Haberlere Abone ol
SABAH-ATV GREVCİLERİ YÜRÜYÜŞLERİNE DEVAM EDİYOR

Grevciler yürüyüşlerine devam ediyor

13 Şubat 2009’da basın tarihinde bir parantez açıldı. Gazeteciler, demokratik hakları, bağımsız haber yapma, halkın haber alma hakkı için greve çıktı. 12 Eylül askeri darbesinden tam 29 yıl sonra herkesin” imkansız” dediği yerden yürümeye başladık. 10 Kişiydik, çoğaldık, binlere ulaştık. 17 Temmuz 2009’da yani grevimizin 154. gününde başka bir tarih yazıldı, ona malum tarih dedik. Hukukun eninde sonunda egemenlerin çıkarına işlediğini kitaplardan okumuştuk, mahkeme kapılarında daha açık öğrendik. Gazetecilik yerine iş takibi yapıldığını, medya patronlarının hükümetlerle kol kola haber için değil de şirketlerinin çıkarına çalıştığını konuşurduk, grevle birlikte onu da öğrendik, kısacası grev bizim için hiç mezun olmak istemeyeceğimiz bir okul oldu.

Bugün 1 Ağustos . Onlara sorarsanız ortada yasal olarak durdurulmuş grevin 154. günü. Onlara sorarsanız, “herkesi temsil eden yasaların” önünde boynumuz kıldan ince olmalı. Ama soralım, “adalet gerçekten onu isteyenler için ne zaman gerçekleşti ki? Bizim için de kendini göstersin.

Bugün 1 ağustos 2009. Bize sorarsanız grevimizin 169.günündeyiz. Bize sorarsanız, şartlar ne olursa olsun “hak bildiğimiz” yolda ilerleyeceğiz. Bize sorarsanız tam 169 gün önce bir parantez açtık ve o parantezi biz kapatacağız.

Sabah-ATV grevcileri.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin