Russell Crowe'un filmini çekeceği yer belli oldu!

Russell Crowe'un Çanakkale Savaşı'nı konu edinen filminin bazı sahneleri Tarihi Yarımada'da çekilecek

Google Haberlere Abone ol
Russell Crowe'un filmini çekeceği yer belli oldu!

Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, daha önce "Argo", "James Bond Skyfall", "Taken 2", "Two Faces of January" gibi Hollywood filmlerinin çekildiği Fatih, bu kez Çanakkale Savaşı'nda çocuklarını kaybeden ve onları aramak için Türkiye'ye gelen bir babanın hikayesinin anlatıldığı filmin çekimlerine ev sahipliği yapacak.



Yönetmenliğini ve başrolünü "Gladyatör", "Akıl Oyunları" gibi filmlerden tanınan Russell Crowe'un üstlendiği "The Water Diviner" adlı filmin çekimlerinin 2013 sonunda başlaması planlanıyor.



Balat, Sultanahmet, Ayasofya ve çevresinde geçmesi düşünülen İstanbul çekimleri dışında, filmin diğer sahneleri için Edirne ve Kapadokya'da da mekan bakıldı.



Filmde beyaz perdeye savaş sahnelerinden çok insan hikayeleri ve ailelerin arka planda yaşadıkları yansıyacak. Filmin Türkiye ayağını Anka film ve yapımcı Ali Akdeniz üstlendi.



"FATİH ZATEN DOĞAL BİR FİLM PLATOSU"



Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçenin zaten doğal bir film platosu olduğunu belirtti.



Kendilerinin de tarihi dokuya yönelik yaptıkları çalışmalarla bu zenginliğin ayakta kalması için çalıştıklarını ifade eden Demir, şunları kaydetti:



"Sadece Hollywood'un değil, Bollywood'un da gözü Fatih'te. İlçemize dev prodüksiyonlu projeler kadar, Hint yapımları ve yabancı diziler de büyük ilgi gösteriyor. Bunun yanı sıra bugün ülkemizde severek takip edilen birçok yerli yapım da yine Fener-Balat, Eminönü, Samatya, Sultanahmet ve çevresi gibi yerlerde çekiliyor. Fatih Belediyesi olarak hepsine destek vermeye, yardımcı olmaya çalışıyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin