RUS BASININDAN YENİ İDDİA: 'TÜRK UÇAKLARI LUNAPARKTAKİ ÖRDEKLER GİBİ VURULURDU'

Rusya yönetimine yakınlığı ile bilinen “İzvestia” gazetesi, 22 Haziran'dan sonra Türk cephesinde neler yaşandığını ilginç bir haberle duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
RUS BASININDAN YENİ İDDİA: 'TÜRK UÇAKLARI LUNAPARKTAKİ ÖRDEKLER GİBİ VURULURDU'

Haberde şu ifadelere yer verildi:


“Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçakları filosu İncirlik Üssü'nde 5 Temmuz tarihine kadar 'Suriye’de operasyon başlat' emri verilmesini bekliyordu. Uçakların motorları ısıtılmış tutuluyordu. Bu kritik durum F-4 keşif uçağı pilotlarının bedenleri bulunana kadar devam etti. Alınan istihbarata göre Ankara Suriye’yi vurma konusunda çok ciddiydi. Türkiye’yi bu kritik adımı atmaya tek bir unsur engelledi. Türk Genelkurmayı'nın, Suriye hava savunma sistemlerinin nelere muktedir olduklarını tam olarak bilmemesi. Sonuç olarak bombardımana başla emri verilmemesi son derece isabetli karar oldu.


“Rusya son dönemde Suriye ordusuna yeni model 'Buk' uçaksavar füze bataryaları vermişti. F-16 uçakları Suriye semalarında göründükleri an bu sistem tarafından lunaparkta havalı tüfek standındaki ördekler gibi vurulurlardı. Böylece Türkiye, belirsiz şartlarda düşen keşif uçağının intikamını alayım derken, savaş uçağı filosundan olurdu. Sonra Türkiye ile Suriye arasında geri dönüşü olmayan savaşa girilmiş olurdu.”


Nerdun Hacıoğlu/Hürriyet Moskova



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin