RUHAT MENGİ'DEN FATİH ALTAYLI'YA 100 MİLYARLIK DAVA

Ruhat Mengi ile Fatih Altaylı arasındaki tartışma büyüyor. Mengi bugünkü yazısında, "Okurlarıma bildirmek istiyorum ki İsrarla teklif ettikleri dava açılıyor. Onun yüzünden Hürriyet gazetesini okumaktan vazgeçtiklerini, şimdi de o olduğu için Sabah'a karşı "okumama kampanyası" açtıklarını bildirenlere, ben de bu yazara karşı 100 milyar TL'lik bir tazminat davası açtığımı söyleyebilirim" diye yazıyor.

Google Haberlere Abone ol
RUHAT MENGİ'DEN FATİH ALTAYLI'YA 100 MİLYARLIK DAVA



"Cinsel tacizde bulunmazsa namert"miş...















RUHAT MENGİ'DEN FATİH ALTAYLI'YA 100 MİLYARLIK DAVAÖnce insanlık, sonra basın kurumu adına unutulmayacak bir utanç olan davranıştan söz etmeye artık son vermek istiyorum. Zira meslek disiplinine önem veren bir gazeteci olarak bu köşenin okurlarımın sorunlarına, ülke sorunlarına, toplum sorunlarımıza ait olduğunu biliyorum.

Gelin görün ki son vermemi de okurlarım istemiyorlar. Ve onlar kesinlikle "böylelerini yasal cezadan önce millet cezalandırır" düşüncemi de onaylamıyorlar. Üç mektuptan birinde "mutlaka dava açmam" konusunda israr var. Basın kuruluşlarının, Gazeteciler Cemiyeti'nin, gazetelerin kurum olarak "yıllardır kendini ispatlamış, toplumun takdirini toplamış" bir kadın yazara yapılan bu büyük ayıbın hesabını neden sormadığını anlamadıklarını, bundan üzüntü duyduklarını söylüyor yüzlerce, yüzlerce mektubun çoğu...

Kendi sorunları!
Bu sorunun cevabını bilemem, demek ki ilkeler bazıları için bazen var, bazen yok. Belki "bilmediğimiz çekinceleri" var. Hepsi onlara ait sorunlar. Ama burası Türkiye, hiçbir şeye şaşırmayacaksınız. Ancak kendi çapınızda, kendi gücünüzle hiçbir şart altında vazgeçmeden mücadeleyi sürdürecek, sağladığınız katkılarla, gelişmelerle yetineceksiniz.

Çok şükür ben, bir toplumun en önemli kanunları olan Medeni Kanun ve Türk Ceza Kanunu konularında, insanların özel yaşamlarına saldırıyı önleme, kadın ve çocuk haklarının savunulması başta olmak üzere birçok konuda "kendi çapınızda ama yılmadan yapılan" bir mücadelenin kesin olarak sonuç verdiğini görmüş bir yazanm. Onun için, son nefesime kadar asla mücadeleden vazgeçmemeye yeminliyim.

Bu son olayın üzerinde durmamın en önemli nedeni cinsiyet ayrımcılığının, tacizlerin gelişmemiş bazı kafalar tarafından bizim gibi güçlü kadınlara bile hala uygulanıyor olmasıdır. Onlara karşı bu cesaret gösterilebilirse diğer kadınlara neler yapılmaz düşünün.

Okurlarıma bildirmek istiyorum ki İsrarla teklif ettikleri dava açılıyor. Onun yüzünden Hürriyet gazetesini okumaktan vazgeçtiklerini, şimdi de o olduğu için Sabah'a karşı "okumama kampanyası" açtıklarını bildirenlere, ben de bu yazara karşı 100 milyar TL'lik bir tazminat davası açtığımı söyleyebilirim.

Kadın hukukçular savunacak!
Beni TCK Tasarısı ile ilgili "iki profesör" davalarında savunan Türkiye'nin en iyi kadın hukukçuları; Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Avukat Onay Al-pago, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Avukat Sema Kendirci, en başarılı kadın hakları savunucuları Avukat Hülya Gülbahar ve Avukat Canan Arın bu davada da gönüllü olarak savunacaklarını bildirdiler. Onların ve kendi avukatım Müjdat Gültekin'in yine bir insanlık ve kadın sorunu olan "iş yaşamında sözle cinsel taciz"in önemli bir örneği olan davayı en güzel şekilde sonuçlandıracağına inanıyorum.

Bu kez "iki profesör"ün yerinde "maalesef yazar" var.

Birçok okurum bu yazarın APO ile yaptığı röportajı, bu röportajda ona "Sayın APO" diye hitapedişini ve o konuşurken başını sallayarak onayladığını hatırlatıyor.

Yine birçoğu Avukat Eren Keskin'in Avrupa'da yaptığı bir konuşma nedeniyle (konu ne olursa olsun, ne söylenmiş olursa olsun yapılamaz) bu kadın avukat için "Türkiye'ye döner dönmez ona cinsel tacizde bulunmazsam namerdim" dediğini hatırlatıyor.

Gönül rahatlığıyla takdiri topluma bırakabilir ve bu konuyu kapatabilirim artık. O toplum hâlâ ardı arkası kesilmeyen telefon ve maillerle o kadar güzel anlattı ki doğru değerlendirmelerini. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla... Ayakta alkışlıyorum hepinizi, sonsuz teşekkürler.

(Not: Duruşma günü Adliye'ye gelmek isteyenlere tarihi bildireceğim.)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin