RTÜK'TEN MELEKLER KORUSUN'A BİRA ŞİŞESİ CEZASI

RTÜK, Show TV’de yayınlanan ‘’Melekler Korusun’’ adlı diziye, sanatçıların elinde bira şişesi olduğu gerekçesiyle ceza istedi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'TEN MELEKLER KORUSUN'A BİRA ŞİŞESİ CEZASI

Aşk-ı Memnu dizisindeki sevişme sahnesini ‘’Çok ateşli’’ bulup ceza veren, Pepsi Max reklamında da Aysun Kayacı’nın ‘’Şehvetli öpüştüğünü’’ öne süren RTÜK, şimdi de Show TV’de yayınlanan ‘’Melekler Korusun’’ adlı diziye, bir sanatçının elinde bira şişesi olması nedeniyle ceza istedi.


GAZETEPORT’un edindiği bilgiye göre, kurulun son toplantısında ‘’Melekler Korusun’’ adlı dizi tartışıldı. RTÜK üyeleri, başrollerinde Hümeyra ve Rojda Demirer’in oynadığı dizide ‘’Bira şişesi görünmesinin, gençleri alkole teşvik anlamına gelmeyeceği’’ kararına vararak, RTÜK İzleme Dairesinin ceza önerisini reddetti.


YİNE YERLİKAYA KARŞI ÇIKTI
Ancak daha önce Pepsi Max reklamlarındaki Aysun Kayacı’nın ‘‘Şehvetli biçimde öpüştüğünü’’ öne sürüp ceza isteyen RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya, bu kez de ’’Bira şişesine’’ cezayı savundu. Yerlikaya karara katılmayarak muhalefet şerhi de yazdı ve şöyle dedi:


‘’Dizi karakterlerinden iki gencin ellerinde bira şişesi olduğu ve konuşma aralarında biralarını yudumladıkları görülerek, müeyyide uygulanması önerilmiştir. Dizi, gençlerin ve çocukların ekran başında bulunduğu saatte yayınlanmıştır. Alkol görüntülü sahneler, yayın saati itibariyle gençleri alkol alma konusunda eğilimli yapmaya teşvik etmektedir. Genç ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlakî gelişimini zedeleyecek türden programların, uygun saatte yayınlanmaması ilkesi ihlal edilmiştir.


‘’RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen üyesi Yerlikaya, daha önce de Pepsimax reklamında Aysun Kayacı’nın çık şehvetli öpüştüğünü öne sürüp, ‘’Kadın bedeni cinsel çağrışım yapacak şekilde ana unsur olarak kullanılmıştır. Yayınların müstehcen olmaması ilkesi ihlal edilmiştir’’ demiş, ancak RTÜK bu reklamı yayınlayan kanallara cezaya gerek olmadığına oy çokluğu ile karar vermişti. Gazeteport

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin