RTÜK’te Erdoğan korkusu

Muhalefetin başvurusu 1 hafta bekletildi, sonra da geri çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK’te Erdoğan korkusu

RTÜK’ün CHP’li ve HDP’li üyeleri, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi kimliği olmasa da seçim sürecinde yaptıkları konuşmalarla süreci etkileyen kişilerin konuşmalarının denetlenmesi yönünde Başkanlığa başvurdu. MHP’li Başkanvekili başvuruyu 1 hafta beklettikten sonra geri çevirdi. Bu kez doğrudan YSK’ye başvuran üyeler, tavra tepki gösterdi.



7 Haziran’ın ardından oluşan yeni Meclis aritmetiği RTÜK’teki üye yapısını da değiştirdi. CHP, MHP ve HDP’nin toplam üye sayısı 5’e ulaşırken AKP’nin üye sayısı 4’te kaldı. Üst Kurul’da başkan seçimi yapılamayınca en yaşlı üye sıfatıyla MHP’li Arif Fırtına başkanvekilliği görevini devraldı.



YSK yolu...



1 Kasım’da seçim kararının alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrar AKP için alana çıkmaya başlayınca, RTÜK’teki yeni yapının da etkisiyle muhalefet Erdoğan için bir kez daha harekete geçti. CHP’li üyeler Süleyman Demirkan ve İsmet Demirdöğen ile HDP’li üye Ersin Öngel, “siyasi kimlik taşımayan ancak yaptıkları konuşmalarla seçimleri etkileyen kişilerin konuşmalarının da seçim sürecinde denetlenmesi” istemiyle RTÜK’ün YSK’ye başvurması talebiyle Başkanlık makamına başvurdu. Başvurudan 10 gün sonra üyelere ret yanıtı verildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler rtük erdoğan hdp ysk chp akp
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin