RTÜK'e siyah çelenkli protesto!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi bir grup, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıp, siyah çelenk bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'e siyah çelenkli protesto!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi bir grup, özel bir TV kanalında yayınlanan programda, Atatürk ve CHP'ye hakaret edilmesine rağmen ceza verilmediği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıp, siyah çelenk bıraktı.



Beşiktaş Gayrettepe'deki RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü binası önünde saat 17.00'de toplanan CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, “Yandaş RTÜK İstemiyoruz" ve “Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı.



Grup adına basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, “Gün geçmiyor ki ülkemizde yeni bir skandalla daha karşılaşmayalım. Yıllardır sistemli olarak sürdürülün Atatürk ve CHP düşmanlığına bir yenisi daha eklenmiş durumda. Kendisini sözde ilim, irfan sahibi diye topluma pazarlayan, kendini bilmezler zihinlerinden geçen nefreti ve kini ortaya koydukça gerçek yüzlerini gösteriyorlar. Üzülerek belirtiyoruz ki bu düşmanca tavır ve hasmane tutum içerisinde olanlardan birisi de tarihini de kendisini de bilmeyen Sait Alpsoy'dur. Kendisi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve partimiz, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ağır hakaretlerde bulunarak, 'Allahsız' ve 'Dinsizlik' ile suçlayıp içindeki nefreti kusmuştur. Atatürk'e vur, CHP'ye küfret anlayışını, sözde o engin dehasıyla AKP'ye yaranmak için ekranlarda milyonların onurunu zedeleyecek biçimde ayaklar altına almıştır. Anayasal bir kurum olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bu ve buna benzer durumlarda cezai ve idari işlemleri başlatması gerekirken AKP kontenjanından seçilen üyeler sayesinde uyarı cezasını bile gerek görmemiştir. Buradan RTÜK üyelerine çağrımızdır; Sizler orada 'Alo Fatih' değilsiniz. Her önüne gelenin ekrana çıkıp yalan, iftira ve hakaretlerle kendisini pazarlamasına izin veremezsiniz" dedi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin