RTÜK temizliğe başladı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için kolları sıvadı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK temizliğe başladı

RTÜK'ün balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için bir çalışma yürüttüğünü belirten RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, yerel yöneticilerin bu çalışmaya destek vermelerini istedi.



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Şehrin Ajandası programında konuştu.



Yeni kamu yönetimi anlayışıyla



Türkiye'de görsel ve işitsel medyanın tarihi hakkında bilgiler verdikten sonra RTÜK'ün kurulmasındaki amacı açıklayan Dursun, "Dünya'daki geleneklere uygun olarak Bakanlığa bağlı değil de yeni kamu yönetimi anlayışıyla, bağımsız bir otorite (RTÜK) radyo - televizyonları denetledi ve düzenledi" dedi.



Anten kirkliliği kalksın



RTÜK'ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için bir çalışma yürüttüğünü belirten Dursun'a, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, yerel yöneticiler olarak bu çalışmaya tam destek vereceklerini söyledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin