RTÜK 'HABABAM SINIFI' FİLMİ JENERİĞİ İÇİN SAVUNMA İSTEDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 4 Hazirandaki ana haber bülteninde TBMM Genel Kurulu’ndaki tartışmaları, "Hababam Sınıfı" filminin jeneriği ve bu yapımdan kareler eşliğinde ekrana getiren Star TV’den savunma istedi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK 'HABABAM SINIFI' FİLMİ JENERİĞİ İÇİN SAVUNMA İSTEDİ

Üst Kurul’un dünkü toplantısında Star TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu ana haber bülteninde ekrana gelen TBMM Genel Kurulu’ndaki tartışmaya ilişkin haber ele alındı. RTÜK, uzman raporunu değerlendirerek oy birliğiyle söz konusu televizyon kuruluşundan savunma istenmesini kararlaştırdı.

Uzman raporunda, haberde, bir yandan Meclis’te konuşmacıyı engellemeye çalışan milletvekillerinin sıralara vurarak çıkardıkları sesler arasında salona hakim olmaya çalışan oturum başkanı gösterilirken, diğer yandan da "Hababam Sınıfı" filminden karelere yer verildiği, fonda da bu filmin müziğinin duyulduğu ifade edildi. Raporda şu görüşlere yer verildi:

"Haberde, ’iktidar ve muhalefet arasında ipleri geren telekulak tartışması Meclis Genel Kurulu’nda da sinirleri iyice gerdi. AK Parti ve CHP milletvekilleri dün akşamki oturumda adeta yaramaz çocuklar gibi davranınca ortaya Hababam Sınıfı’nı aratmayan görüntüler çıktı...’, ’milletvekillerinin Hababam Sınıfı üslubunda tartışmaları Meclis’in saygınlığına büyük gölge düşürüyor ve siyasetçilere duyulan güvene de darbe indiriyor’ şeklindeki ifadelerden Meclis’te milletvekilleri arasında yaşanan tartışmaların ekrana getirilmesi beklenirken, sadece oturum başkanı öne çıkarılarak, muhatabı olan milletvekillerinin sözlerine hiç yer verilmeksizin kullandığı cümleler kurgulanarak ekrana getirilmektedir.

Her ne kadar yayın kuruluşunun Meclis’teki tartışmaların düzeyini eleştirmeyi amaçlamış olabileceği düşünülüyorsa da Hababam Sınıfı filminden özenle seçilen, konunun ciddiyetiyle bağdaşmayacak diyaloglar incelendiğinde, TBMM gibi bir temsil kurumunun çok istihzalı bir üslupla eleştirildiği görülmekte ve tek yönlü bir kanaat oluşturulmasına neden olunduğu izlemini edinilmektedir."

Üst Kurul tarafından Star TV’nin göndereceği savunma yeterli görülmezse, programı durdurma verilebilecek. Kanala para cezası uygulanabilecek. AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin