RTÜK BAŞKANI ZAHİD AKMAN'DAN, KENDİSİNDEN 'ZAHİD' DİYE BAHSEDEN NECATİ DOĞRU'YA DAVA

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Vatan gazetesi yazarı Necati Doğru'yu bir yazısından dolayı yargıya müdahale, terör örgütüne hedef gösterme, iftira ve hakaret gerekçeleriyle mahkemeye veriyor.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK BAŞKANI ZAHİD AKMAN'DAN, KENDİSİNDEN 'ZAHİD' DİYE BAHSEDEN NECATİ DOĞRU'YA DAVA

Akman'ın avukatı Hakan Yıldız tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 


 


"16 Nisan 2009 tarihli Vatan Gazetesi’nde Necati Doğru isimli köşe yazarı, 'Rektörler İçeride Zahid Niçin Dışarıda'  başlığı altında; müvekkilim hakkında asgari saygı, nezaket kuralları ile bağdaşmaz bir üslupla gerçeğe aykırı itham ve iftiralarla dolu bir yazı kaleme almış ve bu nedenle bu yazıya ilişkin bir açıklama yapmak lüzumu doğmuştur.


 


Her şeyden önce söz konusu yazının başlığında müvekkilimden 'Zahid' diye bahsedilmesi asgari terbiye ve nezaket kurallarına aykırıdır. Toplumsal ilişkiler edebi; üçüncü kişiler hakkında isim ve soy isimleri  ile bahsedilmesini gerektirir ki, söz konusu yazarın bu kuralı bilmiyor olması cahillik, biliyor olmasına rağmen bu üslubu bilinçli olarak tercih etmesi ise en hafif tabiri ile saygısızlıktır.


 


Mezkur yazıda; müvekkilim hakkında daha önce Mahkeme Kararları ve Basın Açıklamaları yolu ile defalarca tekzip ettiğimiz iddialara yer verildiği gibi, müvekkilimin delil yok edebileceği, belge karartabileceği, kanıt saklayabileceği ve adaleti şaşırtabileceği iftiralarına da yer verilmiştir.  Aynı yazıda müvekkilimin yanı sıra yürütme ve yargı organına yönelik itham ve iftiralar da yer almaktadır. Yazar; yürütme organı olan hükümeti yargıya baskı yapmak, yargı organlarını ise bu baskıya istinaden soruşturmayı yavaşlatmak ile itham etmektedir. Aynı şekilde mezkur yazı ile kamuoyunda 'Ergenekon Soruşturması' olarak bilinen soruşturmayı yürüten yargı görevlileri üzerinde de kamuoyu baskısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.  Ayrıca müvekkilimin silahlı terör örgütü oldukları iddiası ile yargılanan bir organizasyona hedef gösterilmekte olup bu fiil Terörle Mücadele Kanunu bakımından suçtur. Yazar bu yazısı ile müvekkilime karşı vaki olacak herhangi bir saldırının ahlaki, hukuki ve cezai sorumluluğunu üstlenmiş bulunmaktadır.


 


Söz konusu beyanlar, hem 'Ergenekon Soruşturması' olarak bilinen soruşturma hem de 'Deniz Feneri Soruşturması' olarak bilinen soruşturma bakımından 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 288. maddesinde düzenlenen 'Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs', müvekkil hakkındaki beyanları ise terör örgütüne hedef gösterme, iftira ve hakaret niteliğinde olup yazar hakkında gerekli yasal girişimler yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


 


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin