RTÜK BAŞKANI SHOW TV'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Akman, Show TV Genel Müdürü Saner Ayar ile Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ergin'e birer teşekkür mektubu gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK BAŞKANI SHOW TV'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Show TV yetkililerine “Kurtlar Vadisi” isimli diziyi “herhangi bir yasal uyarı ya da yaptırıma” gerek kalmadan yayından kaldırdıkları için teşekkür mektubu gönderdi.


Zahid Akman, mektubunda son zamanlarda okullardaki şiddet olayları nedeniyle dikkatlerin televizyon yayınlarına yöneldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Son zamanlarda okullarda gençler arasında meydana gelen ve hepimizi üzen şiddet olayları bir kez daha dikkatlerin televizyon yayınlarına yönelmesine ve televizyon programlarının şiddetin yayılmasında etkili olduğuna ilişkin görüşlerin ortaya atılmasına neden olmuştur. Böylesine hassas bir dönemde, eleştirilerin hedefi haline gelen 'Kurtlar Vadisi' adlı dizi filmi reyting almasına ve yüksek gelir getirmesine rağmen, herhangi bir yasal uyarı ya da yaptırıma ihtiyaç bırakmadan yayından kaldırmanız, Türkiye'de televizyon yayıncılığı alanındaki sosyal sorumluluk anlayışının güzel bir örneği olarak kabul edilmiştir. Televizyon yayınlarının büyük fedakarlıklara ve yüksek maliyetlere katlanılarak kamuoyuna sunulduğu gerçeğinden hareketle, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu adına, kuruluşunuzu gösterdiği duyarlılık nedeniyle şahsınızda tebrik eder, bu uygulamanın tüm yayın kuruluşlarımız için örnek teşkil etmesini dilerim.” CHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin