RTÜK Başkanı istifa mı edecek?

Seçim sonrası RTÜK'te çoğunluğunu kaybedecek olan AKP'li üyelerin, başkanın yeniden AKP'den seçilmesi için harekete geçtiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK Başkanı istifa mı edecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 25. Yasama Yılı Açılışı'nın ve milletvekillerinin yemin törenin olduğu bugün TBMM kulisleri, iddiaya göre RTÜK'teki AKP'li üyelerin ilginç planıyla karıştı.



Hürriyet'te Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre kulislere, son seçimlerde ortaya çıkan yeni TBMM dağılımına göre RTÜK'te çoğunluğunu kaybedecek olan AKP'li üyelerin, başkanın yeniden AKP'den seçilmesi için harekete girişecekleri haberleri yayıldı. Edinilen bilgiye göre, RTÜK'ün AKP kontenjanından seçilen şimdiki Başkanı Davut Dursun, yarın yapılması planlanan RTÜK toplantında istifa edebileceğine ilişkin bir işaret verdi.



Dursun’un istifa etmesi halinde, RTÜK Kanunu’na göre acilen seçime gidiliyor ve yeni başkan iki  yıllığına seçiliyor. Partilerin kulislerinde konuşulanlara göre AKP, kısa sürede seçim yapılmasını sağlayarak RTÜK Başkanlığı’nın partilerinde kalmasının önünü açmak istiyor.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin