RTÜK BAŞKANI DURSUN'UN SÖZLERİ MECLİS'TE

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, RTÜK Başkanı Davut Dursun'un "Toplumun milli manevi değerleri ile Etiler'de oturanların değerleri aynı mı?" sözlerini, TBMM gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK BAŞKANI DURSUN'UN SÖZLERİ MECLİS'TE

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, yayın ilkelerinin yasayla düzenlendiğini hatırlattı.

RTÜK Başkanı'nın açıklamasının, yeni bir düzenleme amacı taşıyıp taşımadığı konusunda bilgi isteyen Özyürek, önergesinde şu soruları sordu: "Belli ahlaki ilkelerin yeterince yansıtılmadığını düşünen bir Üst Kurul Başkanı'nın yayın değerlendirme politikasında, nesnel değerlendirmede bulunabileceğine inanıyor musunuz? 'Toplumun manevi değerleri' ile 'Etiler'de oturanların değerleri' karşılaştırmasının ayrımcılık içerdiğini düşünüyor musunuz? Bu karşılaştırmanın tek tip ahlak anlayışını geçerli kılmayı amaçlayan bir anlayışa hizmet ettiği göz önüne alındığında, Üst Kurulun gözlemekle yükümlü olduğu evrensel yayın ilkelerini bizzat kurum olarak kendisinin ihlal ettiğini düşünüyor musunuz?"


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin