RTÜK 'ahlaka aykırı' buldu, Kanal D ceza aldı

Kanalda yayınlanan program, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'e takıldı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK 'ahlaka aykırı' buldu, Kanal D ceza aldı

RTÜK, Kanal D'de yayınlanan 'Ben Bilmem Eşim Bilir' adlı yarışma programında kadın yarışmacılar beklerken erkek yarışmacıların başka kadınlarla dans etmelerini 'genel ahlak'a aykırı bulup 'aile yapısını bozduğuna' hükmetti.



Üst kurul, 'kadınların gözleri önünde erkeklerin başka kadınlarla dans ettirildiği, eşlerin kıskançlık belirtilerine karşın dansın sürdüğü', bunun da Türk aile yapısına aykırı olduğu gerekçesiyle kanala 410 bin TL ceza kesti.



Programın 16 Kasım'da yayınlanan son bölümündeki bir oyun, RTÜK’ü harekete geçirdi. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, hazırladığı raporda programdaki 'ahlaksızlıkları' şöyle sıraladı:



'Erkek yarışmacıların yabancı kadınlarla olan dansları ve yakınlaşmaları gösterilmekte izleyicinin dikkatinin bu olaya yöneltilmesine çalışılmaktadır. Daha sonra erkek yarışmacılar bekledikleri cam odadan, eşleri onları görmeden çıkarılarak stüdyonun arkasında bekleyen kadınlarla hareketli müzik eşliğinde dans ettirilmişler, erkeklerin kadınlarla samimi bir şekilde yakınlaşmaları ve dans etmeleri stüdyoda bekleyen eşlerine izlettirilmiştir.' Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin