RSF de iki gazeteye saldırıyı kınadı!

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yönelik saldırıları kınadı.

Google Haberlere Abone ol
RSF de iki gazeteye saldırıyı kınadı!

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yönelik saldırıları kınayan RSF, "Hükümeti, siyasi partileri ve her duruştan medya organlarını saldırgan ve nefret söylemini kesinkes reddetmeye çağırıyoruz” dedi.



Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, İstanbul’da Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik girişilen silahlı saldırıları kınadı; kamu makamlarından olayın sorumlularını tespit etmeleri ve cezalandırmalarını talep etti. 



Dünyada basın özgürlüğü için faaliyet yürüten örgüt, Paris merkezinden yaptığı yazılı açıklamada, “Umuyoruz ki, olayla ilgili soruşturma, hiçbir gerekçeyle açıklanmayacak söz konusu saldırıların faillerinin belirlenmesini sağlayacaktır” denildi. 



RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Masası sorumlusu Johann Bihr’in yaptığı açıklamada, Türkiye toplumunun son dönemde ciddi bir kutuplaşmaya yöneldiğine de değinildi. 



Bihr, “Son şiddet dalgası, Türkiye toplumunun ulaştığı kutuplaşma düzeyini de gözler önüne seriyor. Hükümeti, siyasi partileri ve her duruştan medya organlarını saldırgan ve nefret söylemini kesinkes reddetmeye çağırıyoruz” dedi.



Türkiye’de tansiyonun tırmanmasının sonuçları bir kez daha medyaya yansıyor. 11 Şubat sabahı, İstanbul’da ard arda gelişen iki saldırıyla, hükümete yakın Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri hedef alındı. Yüzleri maskeli ve kimliğie belirsiz şahıslar, sabah 5 sularında, Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa semtindeki binasının girişine Molotof kokteyli attıktan sonra bir de silahlı saldırıda bulundu. Bundan yarım saat sonra da Akit Medya Grubu’nun Küçükçekmece'deki binası benzer bir saldırının hedefi oldu. 



Son aylarda medya temsilcilerine yönelik saldırılarda artış yaşandı. Tanınmış gazeteci Ahmet Hakan da, Eylül 2015’te, Star gazetesinin sözlü saldırılarına maruz kaldıktan sonra saldırıya uğramıştı. Bundan birkaç hafta önce de Hürriyetgazetesine çifte saldırı düzenlenmişti. Temmuz’daysa, Star gazetesi binasının önüne bırakılan bir bomba düzeneği etkisiz hale getirilmişti. 



Yeni Akit ve Yeni Şafak, hükümete yönelik eleştirilere, daha geniş anlamda da İslamcı ve milliyetçi yayın çizgisine karşı duranlara sert söylemlerle karşılık veren gazeteler olarak biliniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin