'Röportaj' geriliminde Obama'ya skandal benzetme!

ABD ile Kuzey Kore arasında 'Röportaj' filmi ile artan gerilimde Pyongyang yönetimi ABD'yi sert bir dille eleştirdi ve ABD Başkanı Barack Obama için 'tropikal ormandaki maymun' benzetmesini yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Röportaj' geriliminde Obama'ya skandal benzetme!

Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Obama tropikal ormandaki bir maymun gibi sözleri ve eylemleriyle dikkatsizce hareket ediyor" denildi.



Kuzey Kore'de yaklaşık 10 saat süren internet kesintisi için ABD'yi suçlayan Pyongyang yönetiminin açıklamasında "ABD asılsız bir şekilde bizden intikam almak istiyor" ifadesi yer aldı.



Beyaz Saray'dan Kuzey Kore'nin açıklamasına henüz bir tepki gelmedi.



Sony firması, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a yönelik bir suikast girişimini konu alan 'Röportaj' adlı komedi filmi nedeniyle 'Barış Muhafızları' (Guardians of Peace-GOP) adındaki bilgisayar korsanlarının siber saldırılarına ve tehditlerine maruz kalmıştı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Sony'ye yönelik siber saldırılardan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğu sonucuna varacak yeterli bilgiye sahip olduklarını açıklamış, Barack Obama da Sony'ye yönelik siber saldırı nedeniyle Kuzey Kore'ye "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini söylemişti.



Pyongyang yönetimi ise saldırının arkasında kendilerinin bulunduğu iddialarını reddetmişti. ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan 'Röportaj' filmi, Noel gününde ABD’de bazı sinemalarda gösterime girmişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin