Roma'da Yılmaz Güney'e onur ödülü!

Roma Türk Film Festivali’nde bu yıl Onur Ödülü 'Çirkin Kral' lakaplı Yılmaz Güney'e verildi.

Google Haberlere Abone ol
Roma'da Yılmaz Güney'e onur ödülü!

İtalyanların, 'Mamma li Turchi' (Eyvah Anneciğim Türkler Geliyor) deyimine atıfta bulunulan sloganla düzenlendiği büyük ilgi çeken Roma Türk Film Festivali’nde bu yıl Onur Ödülü’ne, Türk sinemasında önemli bir yer edinmiş olan ‘Çirkin Kral’ lakaplı Yılmaz Güney layık görüldü.



Roma Türk Film Festivali, SRP İstanbul, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu’nun katkılarıyla, T.C. Roma Büyükelçiliği’nin destekleriyle, usta Yönetmen Ferzan Özpetek’in Onursal Başkanlığında 26-29 Eylül tarihleri 3'üncü kez İtalyan sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.



Başkanlığını Serap Engin’in yürüttüğü SRP İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, 1984 yılında 47 yaşındayken yaşamını yitiren; yazar, senarist, yönetmen ve aynı zamanda oyuncu olarak Türk sinemasına damgasını vuran Yılmaz Güney'e layık görülen Onur Ödülü, Barberini Sineması’nda gerçekleştirilecek olan gala gecesinde eşi Fatoş Güney'e takdim edilecek.



Üç gün sürecek olan festival süresince "Anısına" bölümünde Yılmaz Güney'in 70'li yıllardaki toplumsal yozlaşmayı ve sınıflararası mücadeleyi anlattığı "Arkadaş" ile "Umut" ve "Sürü" İtalyan seyircisi ile buluşacak.



AÇILIŞ FİLMİ ‘SOĞUK’ 



Yönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı ‘Soğuk’ filmi ile açılışı yapılacak olan festival, "Anısına",  "Filmleriyle Geliyorlar", "Türkler Neye Güler" ve "Kısa Film" bölümlerinden oluşuyor.



“Filmleriyle Geliyorlar” bölümünde, Reha Erdem'in senaryosunu yazıp yönettiği ‘Jin’, Belmin Söylemez'in ilk uzun metraj filmi ‘Şimdiki Zaman’, Deniz Akçay'ın yönettiği ‘Köksüz’ ve Derviş Zaim'in kamerasını Anadolu'nun gerçek insanlarına ve günlük gerçek döngüsüne çevirdiği ‘Devir’ yer alıyor.



Komedi filmlerine ayrılan “Türkler Neye Güler” bölümünde ise, Hakan Algül’ün yönettiği, başrollerinde Ata Demirer ile Demet Akbağ’ın yer aldığı ‘Eyvah Eyvah 2’ ve Sermiyan Midyat'ın senaryosunu yazıp yönettiği, başrolünde Demet Akbağ'ın oynadığı ‘Hükümet Kadın’ İtalyan seyircisini güldürecek.



Festival'in "Kısa Filmler" seçkisinde ise; Şükriye Aslan’ın yönettiği ‘Belleksiz’, Abdurrahman Öner’in yönettiği ‘Buhar’, Eli Kasavi'nin  imzasını taşıyan ‘Evrenin Sonu’, Serhat Karaaslan'ın yönettiği ‘Musa’ ve Hakan Burcuoğlu’nun yönettiği ‘İstirahat Odası’ yer alıyor. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin