Reis filminin gerçek yapımcısı: Ali Avcı'nın Reis filmiyle hiçbir ilgisi yok

Kafkasör Filmcilik sahibi iş adamı Temel Kankıran, Reis filmiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Reis filminin gerçek yapımcısı: Ali Avcı'nın Reis filmiyle hiçbir ilgisi yok

Geçtiğimiz günlerde FETÖ’den gözaltına alınan Ali Avcı’nın Reis filminin yapımcısı olduğu gündeme gelmiş, filmin gerçek yapımcısı Temel Kankıran ise bu bilginin doğru olmadığını söylemişti.



Filmin gerçek yapımcısının kendisi olduğunu söyleyen Kafkasör Filmcilik sahibi iş adamı Temel Kankıran, Ali Avcı’nın kendisini dolandırmaya kalktığını söyledi ve Avcı'nın filmin hiçbir aşamasında söz sahibi olmadığını belirtti.



 



İşte, Kankıran’ın açıklamaları:



 



“KENDİSİNİ YAKİNEN TANIMIYORUM. BİR ARAKADAŞIM VESİLESİYLE TANIŞTIK”



Geçtiğimiz günlerde tutuklanan Ali Avcı’nın Reis filmiyle ilgisi olmadığını açıkladınız. Peki neden ismi bu filmin yapımcısı olarak anıldı?



Kendisini yakinen tanımıyorum. Tarabya’da bir restaurant açmıştık. Bir arkadaşımızın vesilesiyle oraya geldi ve ayak üstü bir tanışıklığımız oldu. Ardından sinemanın 100. yılı dolayısıyla sanat üzerine bir program yapacağını söyledi ve bu konuyla ilgili benden destek istedi. Bu vesileyle restaurantımın tanıtımını yapacağımı söyledi. Biz de kabul ettik ve restaurantta “Sinemanın 100. yılı” temalı bir açılış yaptı.



“BAŞIMA NE GELDİYSE ÖZGÜVENDEN GELDİ”



Sonra ne oldu?



Ardından birkaç kez müşteri gibi geldi restauranta. Telefonla bağlantımız bile yoktu. Her gelişinde selam verip dialog kurmaya çalışıyordu. Bir gün sinema sektöründe olduğunu ve yeni bir film çekmek istediğini söyledi. Bu işte çok para olduğunu söyleyerek beni sinema sektörüne çekmek istediğini söyledi. Ben de medyadan falan anlamam, bu işleri bilmem dedim. Tanışmamıza vesile olan arkadaşım da kendisiyle ilgili methiyelerde bulunarak yaptığı işleri gösterdi. Dolayısıyla ben de bu işlerden anladığını düşündüm. Bir de kendimize göre bir özgüvenimiz var. Zaten başımıza ne geldiyse özgüvenden geldi.



Peki bu kadar ısrarcı olması siz de hiç şüphe uyandırmadı mı?



İşte özgüvenden oldu hepsi. Bir de arada arkadaşım olunca bize karşı bir yanlışı olmaz diye düşündüm.



Konu Reis filmine nasıl geldi peki?



O dönem 34 RTE 06 plakalı bir aracım vardı. “Abi dışarıda bir araç duruyor. Plakası dikkatimi çekti, ne alaka” dedi. Ben de ‘Bu adamı seviyorum, idolüm’ dedim. Sonra elinde aksiyon ve komedi filmi projeleri olduğunu söyledi ve benim de bu işlere girmemi istedi. Ben de bakarız, değerlendiririz dedim. Ardından “Farzet ki film işine girersek nasıl bir film çekmek istersin” diye sordu. Ben de eğer film çekersem ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını çekeceğimi söyledim.



Sonra işler nasıl devam etti?



İşler çok kötü devam etti.



“ALİ AVCI FİLMİN HİÇBİR AŞAMASINDA YOKTU”



Neler yaşandı, Ali Avcı filmin hangi aşamasındaydı?



Hiç yoktu ki. Filmin finansmanını ben sağladım. Senaryoyu ben yazdırdım. Zaten konu senaristimiz Murat Özdil’e gitti. Fazla siyasete dalmadan, dram biyografi şeklinde yazılmasını istedik. Kesinlikle siyasete girmek istemediğimi belirttim. Siyaset bir fikir savaşıdır, saygım var ama bu işin içine politika girsin istemedim. Ali Avcı filme sponsor bulalım falan dedi. Kesinlikle kabul etmedim.



“FİLMİ KENDİ PARAMLA ÇEKTİM”



Neden?



Çünkü, ‘Bunu ben kendi paramla çekeceğim, kimseye Kültür Bakanlığı’ndan, sponsordan destek alarak film çekti dedirtmem’ dedim.



Peki ne kadara mal oldu?



Reklam hariç 12 milyon 344 bin TL’ye mal oldu. Bu film çok güzel çıkacaktı. Çok güzel projelerim vardı. Ama Eyüp Belediyesi’ne bağlı Esbaş kurumundaki sözde müdürlük yapan Mansur Işık diye bir sahtekar, dolandırıcı, yine bir tanıdık vesilesiyle projenin içerisine girdi. Ahlaksız teklifleriyle beni 6 ay boyunca canımdan bezdirince, kendilerini projenin dışına çıkardım.  Beştepe’nin basın ve medya kurumundan etrafı arayarak olumsuz mesajlarla filmin imajına zarar getirdiler ve birçok negatif dedikodulara zemin hazırladılar.



Nasıl yani?



Aynen öyle. Aldılar Reis projesini “Abi sen karışma, benim kontağım var, Tayyip Bey’in danışmanlarıyla görüşüyorum” dedi. Projede bir sürü değişiklikler yaptılar.



Ali Avcı da mı?



Hayır, onu projenin içine sokmadım bile.



Film daha çekilmeden bir fragman girdi dolaşıma, o nereden çıktı?



2014 yılında projeyle ilgili görüşmelere ara verip yurt dışına çıkmıştım. Döndüğümde fragmanı gördüm. Kendini yapımcı gibi gösterip “Ali Avcı sunar” yazmış fragmana. Biz daha filme start vermeden bir anda böyle bir fragman çıkınca Ali Avcı’ya  çıkış verdim. Sahtekar ve dolandırıcı olduğu buradan belliydi zaten. Daha çıkmamış bir filmin fragmanı olur mu ya! Çünkü niyeti sponsorlardan para koparmaktı. Tıpkı “Uyanış” filminde yaptığı gibi bu filmi de mahvedecekti.



Peki bunca yaşadıklarınızdan sonra tekrar sinema sektörünün içinde olmak istiyor musunuz?



Halk, devlet, gençlik için yararlı olabilecek projeler yapmayı düşünüyorum.



Şu an var mı hali hazırda bir proje?



Reis filminin ikincisini yapacağım.



“REİS FİLMİNİN İKİNCİSİNİ ÇEKECEĞİM”



İlkinin gişede umduğunu bulamadığı yorumları yapılmıştı. Böyle bir kaygınız yok mu?



Ben hiçbir zaman sponsor  ve devlet desteği almadım. Para kaygım yok. Kendi cebimden harcadım, helali hoş olsun.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin