Redd’in solisti Doğan Duru’dan kişiye özel ses atölyesi!

Redd grubunun solisti, bas gitaristi, söz yazarı, besteci ve tenor Doğan Duru, Cihangir’deki stüdyosunda ses atölyeleri gerçekleştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Redd’in solisti Doğan Duru’dan kişiye özel ses atölyesi!

Redd grubunun solisti, bas gitaristi, söz yazarı, besteci ve tenor Doğan Duru, Cihangir’deki stüdyosunda ses atölyeleri gerçekleştiriyor. Kişinin seviyesine göre gerçekleşen tek kişilik derslerde ses eğitiminden vokal ve kayıt koçluğuna geniş bir yelpazede çalışmalar yapılıyor.



İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan Doğan Duru, opera çalışmalarına özel bir davet üzerine gittiği Milano’da, Scuola Musicale Di Milano’da bulunan Scala Operası’nda Carlos Del Bosco’la birlikte devam etti. 2002 Mart ayında Türkiye’ye dönen ve sınavlarını kazandığı İstanbul Operası’nın sözleşmeli sanatçısı olan Duru, koro ve operalarda çeşitli roller aldı. Farklı ülkelerde, birçok önemli bestecinin aryalarını seslendiren sanatçı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Eleştirisi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’ndeki yüksek lisans eğitimini Eylül 2006’da popüler kültür üzerine yaptığı tez çalışması ile tamamladı. Redd grubu ile müzik çalışmalarını sürdürmekte olan sanatçı; Cemil Ağacıkoğlu’nun “Eylül” filmi için hazırladığı müziklerle 6. Dadaş Film Festivali’nde En İyi Film Müziği Ödülü’nü, yine Ağacıkoğlu’nun “Tarla” filmi için hazırladığı müziklerle ise 35. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Özgün Müzik Ödülü’nü kazandı.



Geçmişte, Sabancı Üniversitesi ve Aralık Derneği’nde de dersler veren Doğan Duru, atölye çalışmalarına Cihangir’de kendi stüdyosunda devam ediyor. Müzik kulağına sahip herkesin katılımına açık olan dersler, kişiye özel ve ayda 5 ders olarak gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin dilediği sürece devam eden derslerde; ses tekniği, sesi ve nefesi doğru kullanma gibi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ayrıca, kişinin seviyesi ve istekleri doğrultusunda temel seviyeden profesyonel seviyeye kadar ses eğitimi, vokal ve kayıt koçluğu da veriliyor. Duru atölyede aynı zamanda, Konservatuvara hazırlık veya konservatuvar şan öğrencileri ile repertuvar çalışmalarını da sürdürüyor.


Etiketler doğan duru redd
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin